r
Nosalty Logó

Retro linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Retro linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 4342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Fontos, hogy a vaj hideg legyen! Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!
  2. Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni! A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3-5 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepére egy lyukat is szúrunk.
  3. Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert akkor a tészta is könnyebben szakad, és a sütemény is el fog törni, de vastagabb se legyen, hogy ne legyen a linzer púpos.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-12 percig sütjük. Nem kell barnára sütni!! Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas közepű darabot lekvárral ragasztunk össze. Nutellával a képen látható módon megtisztítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 4327
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Retro linzer
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...