r
Nosalty Logó

Retró diós mártott

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Retró diós mártott: diós habcsókok, baracklekvárral összeragasztva és csokoládéba mártva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3133.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.2 g
  • Cukor
    538 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 424 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A darált diót és a porcukrot egy késes aprítóban teljesen simára és porszerűre dolgozzuk, majd félretesszük.
  2. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény, fényes habot verünk.
  3. A tojáshabhoz szitáljuk a diós-porcukros keveréket (segítsünk rá a kezünkkel, ha nem menne át a szitán), majd egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Egységes masszát kell kapnunk.
  4. Előmelegítjük a sütőnket 150 fokra és kibélelünk két gáztepsit sütőpapírral. A papírok négy sarkát rögzítsük kevés süteménymasszával, hogy ne csúszkáljon.
  5. A diós masszát habzsákba töltjük, majd a papíros tepsikre nyomunk belőle közepes méretű halmokat. Hagyjunk helyet a habcsókok között, nehogy egybesüljenek. Mielőtt betennénk a sütőbe, a habcsókokat 30 percig hagyjuk száradni szobahőmérsékleten.
  6. A tepsiket egyesével betoljuk a sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd leszedjük a papírról és nekilátunk az összeállításnak.

Az összeállításhoz

  1. A lekvárból és darált dióból sűrű, de kenhető krémet keverünk, majd habzsákba töltjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk az olajjal együtt és egy tálba tesszük.
  2. A kekszekre nyomunk a diós lekvárból és kettesével összeragasztjuk őket, majd félig megmártjuk az olvasztott csokoládéban. Visszatesszük őket a sütőpapíros (már kihűlt!) tepsikre, és ott hagyjuk őket megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 16.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Retró diós mártott
Lakos Benedek 392 recept

Rengeteg retró cukrászda kirakatában és pultjában láttam már ezt a kis süteményt, receptet mégsem találtam hozzá. Kénytelen voltam hát kitalálni egyet neki és elkészíteni a habcsókos, lekváros, diós finomságot. Szerintem jól sikerült, ajánlom mindenkinek szeretettel!

Hozzávalók

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...