r
Nosalty Logó

Retró diós mártott

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Retró diós mártott: diós habcsókok, baracklekvárral összeragasztva és csokoládéba mártva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

414
Kalória
5.4g
Fehérje
54.2g
Szénhidrátok
20.8g
Zsír
16.2g
Víz
1.7g
Koleszterin
3.1g
Rost
44.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A habcsókhoz

Az összeállításhoz

Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3133.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.2 g
  • Cukor
    538 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 424 kcal

Elkészítés

A habcsókhoz

  1. A darált diót és a porcukrot egy késes aprítóban teljesen simára és porszerűre dolgozzuk, majd félretesszük.
  2. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd félúton fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény, fényes habot verünk.
  3. A tojáshabhoz szitáljuk a diós-porcukros keveréket (segítsünk rá a kezünkkel, ha nem menne át a szitán), majd egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Egységes masszát kell kapnunk.
  4. Előmelegítjük a sütőnket 150 fokra és kibélelünk két gáztepsit sütőpapírral. A papírok négy sarkát rögzítsük kevés süteménymasszával, hogy ne csúszkáljon.
  5. A diós masszát habzsákba töltjük, majd a papíros tepsikre nyomunk belőle közepes méretű halmokat. Hagyjunk helyet a habcsókok között, nehogy egybesüljenek. Mielőtt betennénk a sütőbe, a habcsókokat 30 percig hagyjuk száradni szobahőmérsékleten.
  6. A tepsiket egyesével betoljuk a sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd leszedjük a papírról és nekilátunk az összeállításnak.

Az összeállításhoz

  1. A lekvárból és darált dióból sűrű, de kenhető krémet keverünk, majd habzsákba töltjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk az olajjal együtt és egy tálba tesszük.
  2. A kekszekre nyomunk a diós lekvárból és kettesével összeragasztjuk őket, majd félig megmártjuk az olvasztott csokoládéban. Visszatesszük őket a sütőpapíros (már kihűlt!) tepsikre, és ott hagyjuk őket megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Rengeteg retró cukrászda kirakatában és pultjában láttam már ezt a kis süteményt, receptet mégsem találtam hozzá. Kénytelen voltam hát kitalálni egyet neki és elkészíteni a habcsókos, lekváros, diós finomságot. Szerintem jól sikerült, ajánlom mindenkinek szeretettel!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Omlós gesztenyés kifli

Nem akármilyen hókiflibe botlott itt a kedves olvasó: narancsos-gesztenyés krémmel töltöttem meg az omlós, vajas tésztát, a sütemények megformázásához pedig egy lenyűgöző olasz ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!