r
Nosalty Logó

Rétes ahogy Vali készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rétes ahogy Vali készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta

Túrótöltelék

Meggyes töltelék

Káposztás töltelék

Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta

Túrótöltelék

Meggyes töltelék

Káposztás töltelék

Összesen 10212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta

Túrótöltelék

Meggyes töltelék

Káposztás töltelék

Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.7 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.3 g

Zsír

  • Összesen
    444.5 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9692.2 g
  • Cink
    1316 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    1924 mg
  • Vas
    1024 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    3418 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1302.3 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    3427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    498 mg
  • D vitamin:
    453 micro
  • K vitamin:
    935 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    4129 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2166 micro
Összesen 10212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tészta

Túrótöltelék

Meggyes töltelék

Káposztás töltelék

Elkészítés

A tészta

  1. A lisztet tálba öntjük, közepébe öntjük a meglangyosított zsírt, csipet sót, a tojást és langyos vízzel puha, kissé lágy tésztát gyúrunk. Nagyon jól kidolgozzuk, egész simára, kis hólyagokat vet, akkor biztos jó. A tésztát deszkára öntjük, a kezünkről leszedjük a tészta morzsákat, hogy ne ragadjon semmi a tésztánkra.
  2. Három részre vesszük a tésztát, mindegyik cipót még külön jól kidolgozzuk. Tetejüket olvasztott zsírral megkenjük, lábossal letakarjuk, és kb. negyed órát pihentetjük.
  3. Nagyobb asztalt tiszta asztalterítővel letakarunk, és elkezdjük a nyújtást. Kézfejünkre tesszük a tésztát, lassan az asztalra tesszük, és belülről kifelé óvatosan alányúlva körben az asztal körül nyújtjuk a tésztánkat. A lecsüngő részeket levágjuk, újra össze lehet gyúrni és felhasználni.
  4. Langyos zsírral, tejföllel meglocsoljuk egyenletesen, és az elkészített töltelékkel megszórjuk. Lehet az egész tésztát beszórni, lehet a felét, és úgy feltekerni. Az abrosz két végét hosszában megfogjuk, és ennek segítségével a rétest felcsavarjuk szép rúddá. Ha túl lágy a töltelék, akkor két széléről hajtsuk be az abroszt, nehogy elszakadjon a tészta. Minden töltelék alá locsolunk langyos zsírt, és a rétesek tetejére is számítsunk, tehát ízlés szerint még kell lenni kéznél zsiradéknak.
  5. A tésztát tepsi hosszúságúra vágjuk, óvatosan beemeljük, tetejüket zsírral megkenjük. Forró sütőben megsütjük, jó ropogósra, a tepsiben feldaraboljuk, és melegen tálaljuk.

Túrótöltelék

  1. A túrót összenyomjuk, a tojások fehérjét felverjük, a sárgáját cukorral kikeverjük, reszelünk bele citrom héját, hozzáteszünk két kanál tejfölt, és az egészet összekeverjük. Ezzel töltjük meg az egyik rétest.
  2. A meggyet lecsepegtetjük, hozzáteszünk ízlés szerint cukrot, fahéjat, a rétesre először grízt szórunk, utána a meggytölteléket, és felcsavarjuk.
  3. A káposztát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a sóból. Kb. 15 dkg zsíron megsütjük jó puhára, szórunk rá borsot. Amikor megtöltjük a rétest, lehet rá tejfölt potyogtatni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11026
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 02.

Ajánló

Időigényes elkészíteni, de mindent megér a bezsebelt dicséret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első rétesemet Gyes alatt készítettem, olyan kemény lett a tésztája, hogy nem lehetett megenni. Nagynéném jött látogatóba hozzánk, lelkesen dicsérte szegény. Azóta jó párszor sütöttem, amiből következik, hogy már rég elhagytam a Gyeses időszakot, nagyobbik fiam szeret a konyhában tüsténkedni, sokszor lepipál a főzésben, de még a rétesnyújtással vár. Csak idő kérdése, és azt is kipróbálja.

Hozzávalók

A tészta

Túrótöltelék

Meggyes töltelék

Káposztás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...