r
Nosalty Logó

Reteklevélkrémes tojásos nokedli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Reteklevélkrémes tojásos nokedli buggyantott tojással és savanyított retekkel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A savanyított retekhez

548
Kalória
20.4g
Fehérje
85.5g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
264.1g
Víz
270.1g
Koleszterin
4.2g
Rost
6.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nokedlihez

A savanyított retekhez

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nokedlihez

A savanyított retekhez

Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nokedlihez

A savanyított retekhez

Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9558.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    7554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1056.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    706 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    5276 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13800 micro
Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A lisztből, sóból, három darab tojásból és kellő mennyiségű vízből sűrű nokedlitésztát keverünk, majd simára dolgozzuk egy fakanállal.
  2. A retekleveleket megmossuk, majd egy fazék lobogó vízbe dobjuk 1-2 percre. Innen kihalásszuk és egy tál jeges vízben lesokkoljuk. Az alaposan kinyomkodott leveleket teljesen simára turmixoljuk a maradék három tojással.
  3. A nokedlit lobogó, alaposan megsózott vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és egy olajos serpenyőbe öntjük. Alacsony lángra tesszük a serpenyőt és hozzáadjuk a retekleveles-tojásos keveréket, illetve egy merőkanál főzővizet a nokedlis fazékból. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a tojásos nokedlit, míg annak szaftja besűrűsödik és krémessé válik. Ha kell, további sóval, borssal ízesítjük. Frissen, buggyantott tojással és savanyított retekkel tálaljuk.

A savanyított retekhez

  1. A retkeket megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Az ecetet, vizet és fűszereket felforraljuk egy kis lábasban, majd ha a főzet felforrt, elzárjuk alatta a lángot és hozzáadjuk a retket. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, és már használhatjuk is. A savanyított retek tiszta üvegben, a hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egy igazán tavaszi csavarral frissítjük fel ezt a húsvéti klasszikust: a zsenge retekcsomók mindkét részét, a zöldséget és a leveleket is felhasználhatjuk a kedvenc tojásos nokedlink szezonálisra hangolásához. Mind színben, mind ízben kirobbanó élményhez vezet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!