Réteges tepertős pogácsa tekovacs konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
270 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
Összesen
746
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
Összesen
5970
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
746
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 120 g
Zsír
-
Összesen 420 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 382 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6392 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 4822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 264.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 1128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
5970
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
415
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kenyérsütőbe rakjuk a hozzávalókat a töpörtyű kivételével. A dagasztó programot kétszer indítjuk el, mert a tésztát jól ki kell dolgozni. (A tejet ill. a tejfölt úgy adagoljuk, hogy a tésztánk rétestészta keménységű legyen. Ezért lehet picit többet vagy kevesebbet.)
- Dagasztás után vékonyra nyújtjuk (téglalap formára), és megkenjük a darált tepertővel. Majd mint a bejglit fölcsavarjuk, és felébe egymásra hajtva fél órát langyos helyen pihentetjük.
- Akkor ismét kinyújtjuk, és az előbbi módon felcsavarjuk. Összesen háromszor nyújtjuk, csavarjuk és pihentetjük.
- Végül 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, közepes szaggatóval szaggatjuk, tojással megkenjük, és magas hőfokon (hagyományos gázsütő maximum) 15 perc alatt pirosra sütjük. (A pogácsákat lassan és sokáig sütni nem szabad, mert kiszáradnak!)
- Sütés hőfoka: 270 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 93
- Össznézettség: 96267
- Feltöltés dátuma: 2013. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
tekovacs
91 recept
Az adta az ihletet, hogy a napokban hallottam, most már "védett" lett az igazi magyar, rácsos tetejű, ropogós töpörtyűs pogácsa! Gondoltam, itt az ideje nekem is sütni... :) A háromszori hajtogatás mindig elriasztott, de most rászántam magam... finom lett. Horváth Ilona egy régi szakácskönyvéből választottam a sok létező recept közül.