Réteges epres álom
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
bencsi8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
Vaníliás réteg
-
27g görög joghurt27 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1g xilit2 kcal
Epres réteg
-
27g görög joghurt27 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
17g eper5 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
3g víz0 kcal
Zselé réteg
-
17g eper5 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
1g víz0 kcal
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
Vaníliás réteg
-
320g görög joghurt330 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
32g víz0 kcal
-
10g xilit24 kcal
Epres réteg
-
320g görög joghurt330 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
200g eper60 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
32g víz0 kcal
Zselé réteg
-
200g eper60 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
3287
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
Vaníliás réteg
-
17.7g görög joghurt18 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.5g xilit13 kcal
-
0.4g lapzselatin2 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.6g xilit1 kcal
Epres réteg
-
17.7g görög joghurt18 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
5.5g xilit13 kcal
-
11.1g eper3 kcal
-
0.4g lapzselatin2 kcal
-
1.8g víz0 kcal
Zselé réteg
-
11.1g eper3 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Összesen
181
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 204.3 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.6 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 570 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 1219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
3287
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Tészta
Vaníliás réteg
-
320 g görög joghurt
-
1 dl habtejszín
-
1 citromból nyert citromhéj
-
100 g xilit
-
4 db lapzselatin
-
4 ek víz
-
10 g xilit
Epres réteg
-
320 g görög joghurt
-
1 dl habtejszín
-
100 g xilit
-
200 g eper
-
4 db lapzselatin
-
4 ek víz
Zselé réteg
-
200 g eper
-
2 db lapzselatin
-
2 ek víz
Elkészítés
Tészta
- A kekszet finomra daráljuk. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a darált kekszhez, és egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egy lapos aljú pohár segítségével.
- 180 fokon 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Vaníliás réteg
- A fehér réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre. Közben összekeverjük a joghurtot, a tejszínt, a xilitet, a vaníliát és a citrom reszelt héját.
- A megpuhult zselatint kinyomkodjuk, és 4 ek. vízzel addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ezt követően apránként a joghurtos keverékhez adjuk, és az egészet a kekszes alapra önjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Epres réteg
- Az epres réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre.
- Közben az epret késes aprítóban pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal, a tejszínnel és a xilittel.
- A zselatinnal az előzőek szerint járunk el, belekeverjük a krémbe, és óvatosan a fehér réteg tetejére öntjük. Újabb 1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Zselé réteg
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre. Az epret késes aprítóban lepürésítjük. A zselatint a szokásos módon felolvasztjuk, hozzákeverjük az eperhez és az epres-joghurtos réteg tetejére öntjük.
- Hűtőbe tesszük, és legalább 4-5 órát, de inkább egy éjszakát hagyjuk dermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1588
- Feltöltés dátuma: 2019. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bencsi8
1 recept
Nagyon szeretem az édességeket, de sajnos inzulinrezisztenciám van. A születésnapomra szerettem volna valami finom tortát, így született ez a recept.