Resztelt máj sűrű szafttal
4,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
Előkészítés
-
250 g sertésmáj
-
1 ek paprikakrém
-
1 teáskanál majoranna
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál citromlé
-
1 csipet fekete bors
Sütés
-
1 ek sertészsír
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
50 g kenyérszalonna
-
2 dl víz
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Előkészítés
-
125g sertésmáj168 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
3g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
35 kcal
-
3g só0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g tej28 kcal
Sütés
-
8g sertészsír68 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
25g kenyérszalonna174 kcal
-
100g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Előkészítés
-
250g sertésmáj335 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
71 kcal
-
6g só0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g tej56 kcal
Sütés
-
15g sertészsír135 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0 kcal
-
50g kenyérszalonna349 kcal
-
200g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Előkészítés
-
30.3g sertésmáj41 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0.6g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
9 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12.1g tej7 kcal
Sütés
-
1.8g sertészsír16 kcal
-
21.8g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
6.1g kenyérszalonna42 kcal
-
24.2g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1935.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 1309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 270 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 8128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 72.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 767 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3870.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 780 mg
-
Nátrium 2618 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 539.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16255 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 65 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 16255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1968 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1968 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Elkészítés
Előkészítés
- Felvágjuk a májat, hozzákeverjük a darabolt fokhagymát, a pirosaranyat, majorannát, az olajat, erősen megsózzuk, és a citromlevet is belekeverjük. Ráöntjük a tejet, vagy megszórjuk a kukorica italporral.
- Lefedjük, legalább egy órát hűtőben pihentetjük. A citromlé azért kell hozzá, ha egész éjszakát hűtőben tartjuk, a savas pH-t nem szereti a Coli bacilus, nem kell aggódni a hasmenéses fertőzéstől.
Sütés
- Megpirítjuk a zsíron a felkockázott szalonnát, halványsárgára dinszteljük rajta a felvágott hagymát. Levesszük a gázról, rászórjuk a pirospaprikát, keverjük, amíg színt enged, és rögtön felöntjük 2 deci vízzel. Fedőt teszünk a lábasra, és lassan pároljuk 15 percet, majdnem puhára. Ha kevés a lé rajta, vízzel pótoljuk.
- Most tesszük hozzá a májat a páccal együtt. Felforraljuk, és kb. 10-12 percet lassan főzzük, fedő alatt. Ha húshőmérővel mérjük a belső hőmérsékletet, akkor 72 C fok fölé menjünk, de maradjunk 80 C fok alatt. Ha csak szemmel ellenőrizzük, akkor kettévágunk egy darabot, és addig pároljuk, amíg eltűnik a vágási felületről a piros árnyalat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 30 perc
Úgy szeretem a resztelt májat, ha a., sűrű a szaftja, b., elég sós. Ezért változtattam a szokásos elkészítési módon. Katona Ferenc a Dalmát máj receptjénél írta, hogy tejes áztatás esetén a sózott máj nem keményedik meg. És tényleg, nagyon köszönöm a tippet! Ha valaki nem bírja a tejet, akkor a tejet kiválthatja kukorica italporral. Így is működik, a tejmentes/laktózmentes diétázók is élvezhetik a kellemes, telt ízt. Liszttel nem szükséges sűríteni, én amúgy is gluténmentesen étkezem, ez simán sűrű lesz a hagymától. Köret nem lényeges hozzá, friss kenyérrel tunkoljuk a szaftot. Ezt nem 5 csillagos étteremben kell fogyasztani. Savanyú mellé lehet káposztasaláta vagy koviubi, hozzá mehet valami rendes fehérbor Somlóról vagy Gyöngyös környékéről.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!