r
Nosalty Logó

Répatorta Morzsácska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Répatorta Morzsácska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1354 micro
  • β-karotin
    3246 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    511.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.7 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    25969 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 7666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    517 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Összekeverjük egy kis tálban a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat. Összemixeljük simára egy nagy tálban a tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot.
  2. A tojásos egyveleghez kis adagokban hozzákeverjük a lisztes tál tartalmát. Sima, sűrű tésztát kapunk, amibe a reszelt sárgarépát (és a durvára tört diót) jól belekeverjük.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe, vagy nagyobb tortaformába öntjük a tésztát, és 170 fokon 40 percre betoljuk az előmelegített sütőbe (villanynál alul-felül sütésre). Tűpróba.
  4. Amikor teljesen kihűlt a süti, rákanalazzuk a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk. Díszítésként citromhéjat és/vagy sárgarépát reszelhetünk rá. Jó étvágyat!

Krém

  1. Az alapanyagokat egy magas falú üvegtálban összekeverjük, majd botmixerrel habosítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8233
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Ajánló

Minden alkalomra elkészíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta Morzsácska konyhájából
Morzsácska 39 recept

Egy februári születésnapra ezt a tortát sütöttem volna meg meglepetésnek, de nem sikerült véghez vinni a tervet. Húsvéti torta lett belőle. Igen hamar függőséget okoz. :) 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...