r
Nosalty Logó

Répatorta gluténérzékenyeknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jasminie
Répatorta gluténérzékenyeknek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    903 micro
  • β-karotin
    2153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4461.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    10838 micro
  • β-karotin
    25834 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 2135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    1898 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokit és a répát sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, majd a cukrot lassanként hozzáadva jó keményre verjük a tojásfehérjét. Utánna a sárgákat is apránként hozzákeverjük. A liszetet a sütőporral elkeverjük.
  3. 1 maréknyi reszelt répát kicsavarunk (a levet külön pohárba gyűjtjük, és a sütés végeztével megisszuk :) ), és a tojásos masszára szórjuk, majd 1 kanál csokireszléket és egy kanál lisztet is szétszórunk a masszán.Összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy a legkevésbé törjük össze a habot.
  4. A 4. pontot addig ismételjük, míg elfogynak az alapanyagok.
  5. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Tűpróbáig sütjük.
  6. 3,5 dl tejjel és tetszés szerinti cukorral megfőzzük a pudingot. 10-15 percet hűlni hagyjuk, és néha megkevergetjük.
  7. Amikor a torta megsült, 10-15 percig hűlni hagyjuk, és megkenjük a pudinggal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17213
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jasminie 2 recept

Sokszor nézegettem már a répatorta recepjeit, de nekem mindig variálnom kell valamit. A párom lisztérzékeny, ezért tettem egy próbát, hogy milyen lehet riszliszttel ez a torta. Épp nem volt a fejemben a répatorta recepteje, így gondoltam alkotok egy saját egyszerű receptet. Nagyon jól sikerült, és a párom 1 nap alatt az egészet megette annyira ízlett neki.Többször is megsütöttem már, tejcsokival és teljes kiörlésű liszttel is nagyon finom. De volt már olyan, hogy a pudingra reszeltem még fehércsokit, és az oldalára reszelt mandulapelyheket ragasztottam, hogy mutatósabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...