Répatorta gluténérzékenyeknek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jasminie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
179
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2135
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
7.3g rizsliszt27 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
25.7g sárgarépa9 kcal
-
24.2g tojás31 kcal
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
3.3g csokoládés pudingpor13 kcal
-
25.7g tej14 kcal
Összesen
157
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 903 micro
-
β-karotin 2153 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
179
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 68.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1088 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4461.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1174 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1589 mg
-
Nátrium 1305 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.7 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 513 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 887 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 10838 micro
-
β-karotin 25834 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2289 micro
Összesen
2135
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 796 micro
-
β-karotin 1898 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csokit és a répát sajtreszelőn lereszeljük.
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, majd a cukrot lassanként hozzáadva jó keményre verjük a tojásfehérjét. Utánna a sárgákat is apránként hozzákeverjük. A liszetet a sütőporral elkeverjük.
- 1 maréknyi reszelt répát kicsavarunk (a levet külön pohárba gyűjtjük, és a sütés végeztével megisszuk :) ), és a tojásos masszára szórjuk, majd 1 kanál csokireszléket és egy kanál lisztet is szétszórunk a masszán.Összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy a legkevésbé törjük össze a habot.
- A 4. pontot addig ismételjük, míg elfogynak az alapanyagok.
- Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Tűpróbáig sütjük.
- 3,5 dl tejjel és tetszés szerinti cukorral megfőzzük a pudingot. 10-15 percet hűlni hagyjuk, és néha megkevergetjük.
- Amikor a torta megsült, 10-15 percig hűlni hagyjuk, és megkenjük a pudinggal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17220
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jasminie
2 recept
Sokszor nézegettem már a répatorta recepjeit, de nekem mindig variálnom kell valamit. A párom lisztérzékeny, ezért tettem egy próbát, hogy milyen lehet riszliszttel ez a torta. Épp nem volt a fejemben a répatorta recepteje, így gondoltam alkotok egy saját egyszerű receptet. Nagyon jól sikerült, és a párom 1 nap alatt az egészet megette annyira ízlett neki.Többször is megsütöttem már, tejcsokival és teljes kiörlésű liszttel is nagyon finom. De volt már olyan, hogy a pudingra reszeltem még fehércsokit, és az oldalára reszelt mandulapelyheket ragasztottam, hogy mutatósabb legyen.