r
Nosalty Logó

Répatorta gluténérzékenyeknek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jasminie
Répatorta gluténérzékenyeknek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

179
Kalória
5.1g
Fehérje
25.8g
Szénhidrátok
5.7g
Zsír
42.8g
Víz
90.7g
Koleszterin
1.5g
Rost
13.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    903 micro
  • β-karotin
    2153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4461.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    10838 micro
  • β-karotin
    25834 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 2135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    1898 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A csokit és a répát sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, majd a cukrot lassanként hozzáadva jó keményre verjük a tojásfehérjét. Utánna a sárgákat is apránként hozzákeverjük. A liszetet a sütőporral elkeverjük.
  3. 1 maréknyi reszelt répát kicsavarunk (a levet külön pohárba gyűjtjük, és a sütés végeztével megisszuk :) ), és a tojásos masszára szórjuk, majd 1 kanál csokireszléket és egy kanál lisztet is szétszórunk a masszán.Összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy a legkevésbé törjük össze a habot.
  4. A 4. pontot addig ismételjük, míg elfogynak az alapanyagok.
  5. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Tűpróbáig sütjük.
  6. 3,5 dl tejjel és tetszés szerinti cukorral megfőzzük a pudingot. 10-15 percet hűlni hagyjuk, és néha megkevergetjük.
  7. Amikor a torta megsült, 10-15 percig hűlni hagyjuk, és megkenjük a pudinggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokszor nézegettem már a répatorta recepjeit, de nekem mindig variálnom kell valamit. A párom lisztérzékeny, ezért tettem egy próbát, hogy milyen lehet riszliszttel ez a torta. Épp nem volt a fejemben a répatorta recepteje, így gondoltam alkotok egy saját egyszerű receptet. Nagyon jól sikerült, és a párom 1 nap alatt az egészet megette annyira ízlett neki.Többször is megsütöttem már, tejcsokival és teljes kiörlésű liszttel is nagyon finom. De volt már olyan, hogy a pudingra reszeltem még fehércsokit, és az oldalára reszelt mandulapelyheket ragasztottam, hogy mutatósabb legyen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!