r
Nosalty Logó

Réparózsa - ünnepi díszköret

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Réparózsa - ünnepi díszköret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réparózsához

Összesen 172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réparózsához

Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A réparózsához

Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2718 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2719 micro
  • β-karotin
    6490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A réparózsához

Elkészítés

A réparózsához

  1. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  2. A szép, szabályos formájú sárgarépát megpucoljuk, majd mandolinon hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.
  3. A répacsíkokat egymás mellé fektetjük egy tányéron, lefedjük egy másikkal, és mikróban egy perc alatt megpuhítjuk őket.
  4. Ekkor szépen, törés mentesen tudjuk feltekerni őket, először keressük meg a legvékonyabb darabot, ezzel kezdjük el a tekerést. Ahogy elfogyott az első, kicsit fedésben jöhet a következő csík. Kb. 5 cm átmérőjű tekercseket készítünk. Legyen a kezünk ügyében méretre vágott, konyhai kötöző, ezzel duplán körbetekerjük a tekercseket, és jól megkötjük.
  5. Így kerülnek a tekercsek egy serpenyőbe, amiben vajat melegítünk, egy pár kanál balzsamecettel és mézzel. Alacsonyabb lángon, fedő alatt először az egyik, majd a tekercsek másik oldalát is megpirítjuk, de inkább csak szépen barnuljanak a balzsamecettől, nem kell megégetni őket.
  6. Tálalhatjuk magában, hummusz vagy rántott ételek, például padlizsán mellé, ehhez van receptem is a Nosalty oldalán, jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 983
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 13.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi köretek

Receptjellemzők

Akár a karácsonyi sült mellé, vagy csak a hétköznapokban, egy saláta, avagy zöldségkrém tetején, mindenhol pompásan mutatnak a balzsamos répatekercsek.

Hozzávalók

A réparózsához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...