r
Nosalty Logó

Répa formájú macaron (réparon)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nagy Szandra
Répa formájú macaron (réparon)
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

141
Kalória
4.7g
Fehérje
20.6g
Szénhidrátok
4.5g
Zsír
8.6g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Rost
19.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1685 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésben a porcukrot és a mandulát kávédarálón együtt mégegyszer átdaráljuk, hogy minél finomabb legyen, majd átszitáljuk egy tálba.
  2. A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett csípősre melegítjük (55-60 fokig). Ezután kemény habbá verjük.
  3. A kész tojásfehérjét a mandulalisztbe óvatosan beleforgatjuk, mikor már nagyjából elkeveredett, kettéosztjuk a tésztát, és ekkor tesszük bele az ételfestékeket.
  4. A két masszát óvatosan elkeverjük addig, amíg a spatuláról szépen lefolyik a massza, le tudunk vele írni egy nyolcast. Nagyon vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!
  5. A kész masszákat habzsákba töltjük és sablonra helyezett teflon vagy szilikonlapra kis köröket nyomunk.
  6. Ezután alaposan az asztalhoz "csapkodjuk" a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak, ami megmaradt óvatosan kiszúrjuk. 30-60 percig pihentetjük, szárítjuk, amíg hozzáérve nem ragad a massza az ujjunkhoz.
  7. Pihentetés után 130 fokon 25-30 percig sütjük alsó-felső sütésen. Akkor jó, ha hozzáérve nem remegnek a talpak.
  8. Elkészítjük a tölteléket: a mascarpone-t és a dzsemet kihabosítjuk, habzsákba töltjük.
  9. Ha megsültek és kihűltek a héjak, betöltjük a macaronokat. Párosítjuk a héjakat és a közepükre tölteléket nyomunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Svájci habcsókkal készült macaron. Megjelenésben és ízben már az ünnepre hangolódva :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!