r
Nosalty Logó

Répa formájú macaron (réparon)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nagy Szandra
Répa formájú macaron (réparon)
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

141
Kalória
4.7g
Fehérje
20.6g
Szénhidrátok
4.5g
Zsír
8.6g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Rost
19.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 141 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1685 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésben a porcukrot és a mandulát kávédarálón együtt mégegyszer átdaráljuk, hogy minél finomabb legyen, majd átszitáljuk egy tálba.
  2. A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett csípősre melegítjük (55-60 fokig). Ezután kemény habbá verjük.
  3. A kész tojásfehérjét a mandulalisztbe óvatosan beleforgatjuk, mikor már nagyjából elkeveredett, kettéosztjuk a tésztát, és ekkor tesszük bele az ételfestékeket.
  4. A két masszát óvatosan elkeverjük addig, amíg a spatuláról szépen lefolyik a massza, le tudunk vele írni egy nyolcast. Nagyon vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!
  5. A kész masszákat habzsákba töltjük és sablonra helyezett teflon vagy szilikonlapra kis köröket nyomunk.
  6. Ezután alaposan az asztalhoz "csapkodjuk" a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak, ami megmaradt óvatosan kiszúrjuk. 30-60 percig pihentetjük, szárítjuk, amíg hozzáérve nem ragad a massza az ujjunkhoz.
  7. Pihentetés után 130 fokon 25-30 percig sütjük alsó-felső sütésen. Akkor jó, ha hozzáérve nem remegnek a talpak.
  8. Elkészítjük a tölteléket: a mascarpone-t és a dzsemet kihabosítjuk, habzsákba töltjük.
  9. Ha megsültek és kihűltek a héjak, betöltjük a macaronokat. Párosítjuk a héjakat és a közepükre tölteléket nyomunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Svájci habcsókkal készült macaron. Megjelenésben és ízben már az ünnepre hangolódva :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!