r
Nosalty Logó

Régimódi sajtos pogi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Régimódi sajtos pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.5 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15010.1 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2976 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    3515 mg
  • Nátrium
    6786 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 5488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd belemorzsoljuk a vaj felét, a túrót és a sajt nagy részét kb. 17 dkg. Hozzáteszünk 1tojást és annyi tejfölt, amivel nehéz, de rugalmas tésztát kapunk.
  2. Deszkára borítjuk az egész tésztát, és 1 cm vastagra kinyújtjuk. 3× hajtogatjuk.
  3. Hajtogatás: A maradék vajat 3 részre osztjuk, és az egyikkel megkenjük a tészta felületét, sajtmániások ide is szórhatnak egy kis-nagy mennyiségű reszelt sajtot. Feltekerjük a kinyújtott tésztát, és két szélét a közepéig visszahajtjuk, ismét kinyújtjuk, és szigorúan, mindig ugyanabban az irányban még 2× megismételjük a kenést, szórást és hajtást. Végül kinyújtjuk 1 cm vastagra, megkenjük a tetejét a másik tojással, és alaposan megszórjuk sajttal.
  4. A megszórt tésztát 200 ft-os érme nagyságúra kiszaggatjuk. Ebben a méretben érvényesül a sütésnél a sajt a leginkább. (A szaggatásnál megmaradt kis csillagformákat is ki szoktam sütni, a gyerkőcök azt is nagyon kedvelik.)
  5. Forró sütőben aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 84811
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Levesek mellé, reggelinek, nasinak, uzsonnának, vendégvárónak, és váratlan vendégeknek...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas levesek mellé szoktam készíteni ezt a könnyű, gyors és nagyon sajtos pogácsát, napokig eláll és maga a tészta is nagyon jól tűri a fagyasztást. Sütésnél az illata belengi az egész konyhát, és mindenkit levesz a lábáról. Másnap reggelire egy kis tejjel is nagyon kellemes. Párszor már csináltam rokforttal is, vagy füstölt sajttal, de a mostani alkalommal edami sajt volt soron, így is nagyon ízletes lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...