r
Nosalty Logó

Régimódi sajtos pogi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mayura
Régimódi sajtos pogi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1373
Kalória
44.3g
Fehérje
118.3g
Szénhidrátok
79.4g
Zsír
130.3g
Víz
310.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
3.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752.5 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15010.1 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2976 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    3515 mg
  • Nátrium
    6786 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    521.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 5488 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd belemorzsoljuk a vaj felét, a túrót és a sajt nagy részét kb. 17 dkg. Hozzáteszünk 1tojást és annyi tejfölt, amivel nehéz, de rugalmas tésztát kapunk.
  2. Deszkára borítjuk az egész tésztát, és 1 cm vastagra kinyújtjuk. 3× hajtogatjuk.
  3. Hajtogatás: A maradék vajat 3 részre osztjuk, és az egyikkel megkenjük a tészta felületét, sajtmániások ide is szórhatnak egy kis-nagy mennyiségű reszelt sajtot. Feltekerjük a kinyújtott tésztát, és két szélét a közepéig visszahajtjuk, ismét kinyújtjuk, és szigorúan, mindig ugyanabban az irányban még 2× megismételjük a kenést, szórást és hajtást. Végül kinyújtjuk 1 cm vastagra, megkenjük a tetejét a másik tojással, és alaposan megszórjuk sajttal.
  4. A megszórt tésztát 200 ft-os érme nagyságúra kiszaggatjuk. Ebben a méretben érvényesül a sütésnél a sajt a leginkább. (A szaggatásnál megmaradt kis csillagformákat is ki szoktam sütni, a gyerkőcök azt is nagyon kedvelik.)
  5. Forró sütőben aranyszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X25

Tartalmas levesek mellé szoktam készíteni ezt a könnyű, gyors és nagyon sajtos pogácsát, napokig eláll és maga a tészta is nagyon jól tűri a fagyasztást. Sütésnél az illata belengi az egész konyhát, és mindenkit levesz a lábáról. Másnap reggelire egy kis tejjel is nagyon kellemes. Párszor már csináltam rokforttal is, vagy füstölt sajttal, de a mostani alkalommal edami sajt volt soron, így is nagyon ízletes lett. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!