Régimódi sajtos pogi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
1373
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
5488
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 79.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3752.5 g
-
Cink 166 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 744 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 1697 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 672 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
1373
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.2 g
Zsír
-
Összesen 317.5 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15010.1 g
-
Cink 662 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 2976 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 3515 mg
-
Nátrium 6786 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 521.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2727 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 2687 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 597 micro
Összesen
5488
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.8 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd belemorzsoljuk a vaj felét, a túrót és a sajt nagy részét kb. 17 dkg. Hozzáteszünk 1tojást és annyi tejfölt, amivel nehéz, de rugalmas tésztát kapunk.
- Deszkára borítjuk az egész tésztát, és 1 cm vastagra kinyújtjuk. 3× hajtogatjuk.
- Hajtogatás: A maradék vajat 3 részre osztjuk, és az egyikkel megkenjük a tészta felületét, sajtmániások ide is szórhatnak egy kis-nagy mennyiségű reszelt sajtot. Feltekerjük a kinyújtott tésztát, és két szélét a közepéig visszahajtjuk, ismét kinyújtjuk, és szigorúan, mindig ugyanabban az irányban még 2× megismételjük a kenést, szórást és hajtást. Végül kinyújtjuk 1 cm vastagra, megkenjük a tetejét a másik tojással, és alaposan megszórjuk sajttal.
- A megszórt tésztát 200 ft-os érme nagyságúra kiszaggatjuk. Ebben a méretben érvényesül a sütésnél a sajt a leginkább. (A szaggatásnál megmaradt kis csillagformákat is ki szoktam sütni, a gyerkőcök azt is nagyon kedvelik.)
- Forró sütőben aranyszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30X25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 304
- Tegnapi nézettség: 41
- 7 napos nézettség: 328
- Össznézettség: 85493
- Feltöltés dátuma: 2012. május 25.
Ajánló
Levesek mellé, reggelinek, nasinak, uzsonnának, vendégvárónak, és váratlan vendégeknek...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mayura
30 recept
Tartalmas levesek mellé szoktam készíteni ezt a könnyű, gyors és nagyon sajtos pogácsát, napokig eláll és maga a tészta is nagyon jól tűri a fagyasztást. Sütésnél az illata belengi az egész konyhát, és mindenkit levesz a lábáról. Másnap reggelire egy kis tejjel is nagyon kellemes. Párszor már csináltam rokforttal is, vagy füstölt sajttal, de a mostani alkalommal edami sajt volt soron, így is nagyon ízletes lett.