r
Nosalty Logó

Reggeli sült tojáshab sárgadinnyés salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nojcikukta
Reggeli sült tojáshab sárgadinnyés salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

habsült

saláta

Összesen 936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

habsült

saláta

Összesen 936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

habsült

saláta

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    376 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

habsült

saláta

Elkészítés

habsült

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, egy-egy csipet sóval külön-külön kemény habbá verjük a fehérjét és a sárgáját.
  2. A felvert sárgájához hozzáadjuk lereszelve a tojásonként kimért sajtot.
  3. Egy közepes méretű, kör alakú sütőedényt kikenünk kókuszzsírral, és beletöltjük a sajtos tojássárgáját, majd a tetejére kanalazzuk a kemény fehérjehabot.
  4. 180° fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ez függ a kívánt mennyiségtől, mérettől.
  5. Amíg sül a sajtos tojáshabunk, megmossuk a salátát a paradicsommal és a sóskával, felaprítjuk a paradicsomot, majd a sárgadinnyéből kanál segítségével kis cikkeket formázunk a salátánkba.
  6. A kész habsültet felszeleteljük, az elkészült salátával és sovány joghurttal tálaljuk!
  7. Ízlés szerint készíthető mellé friss gyümölcslé vagy turmix!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1170
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 19.

Ajánló

Ajánlom sportolóknak, diétázóknak egyaránt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nojcikukta 1 recept

Az egészséges életmód és az egyszerű ízek szerelmese lettem. Valójában egyszer csak meguntam az egyszerű rántottát és az omlettet is, így ötlöttem ki ezt a habkönnyű reggelit! Fehérje- és klorofilldús energiabomba, mely pikk-pakk elkészül ;)

Hozzávalók

habsült

saláta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...