Reform isler Era konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Era1980
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kekszhez:
A töltéshez:
-
30g málnalekvár83 kcal
A mázhoz:
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Összesen
586
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kekszhez:
-
830 kcal
-
50g dió327 kcal
-
380 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltéshez:
-
180g málnalekvár500 kcal
A mázhoz:
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
3515
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kekszhez:
-
27.5g teljes kiőrlésű liszt91 kcal
-
5.5g dió36 kcal
-
42 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
A töltéshez:
-
19.8g málnalekvár55 kcal
A mázhoz:
-
11g étcsokoládé60 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
586
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 167.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5788.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1268 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 2631 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.9 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 180.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 841 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
Összesen
3515
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kekszhez:
- Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a diót, a cukrot, sütőport és a sót.
- Elmorzsoljuk benne a vajat.
- Hozzátesszük a tojást.
- Addig gyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk.
- Kemény, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.
- Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
- Egy 3 cm átmérőjű kör alakú kiszúró formával kekszeket készítünk, és a tepsibe rakjuk azokat. Nekem másfél tepsinyi adag, 72 db lett belőle.
- A sütőben, légkereséses üzemmódban, 150 Celsius fokon sütjük a kekszeket, tepsinként 10 percig.
- A sütőlapon hagyjuk kihűlni.
- Amint kihűltek a kekszek, minden második kört megkenünk lekvárral, majd egymásra igazgatjuk, és egy szilikonos lapra helyezzük azokat.
- Egy kisebb lábasban az étcsokoládét darabokra törjük, hozzáteszünk 1 evőkanál olajat. Magas hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk a csokit.
- A csokoládéval megkenjük a kekszeket, egy evőkanál segítségével. Én 36 kész islert kaptam a fenti mennyiségből.
- Hűtőben hagyjuk dermedni, kb. 30 percig. Megvárjuk, míg a tészta megpuhul a lekvártól, utána fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 2865
- Feltöltés dátuma: 2019. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Era1980
22 recept
Amikor islerre gondolok, akkor nekem mindig a diós omlós tészta és a málnalekvár ugrik be. Legalábbis gyerekkoromból ez a két alapvető tulajdonsága rémlik. Igaz, csak cukrászdából ehettünk belőle, mert anyukám sosem mert nekiugrani a sütésének. Talán ez volt az oka annak, hogy eddig én sem mertem nekiállni. De a múltkori reform mikuláscsizma-keksz elkészülte után bátorságot kaptam. Nem bántam meg, mert jól sikerült, még reform hozzávalókból is.