r
Nosalty Logó

Reform fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kenéshez

Összesen 541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kenéshez

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4412 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A kovászhoz a langyos tejben elkeverjük a cukrot, a lisztet és az instant élesztőt, majd meleg helyen, konyharuhával lefedve 10 percig pihentetjük.

A tésztához

  1. Eközben egy nagyobb tálba kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tojást és a sót, majd lazán elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a kovászt és a langyos tejet is, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha a dagasztáshoz konyhai robotgépet használunk, akkor mindig alacsony fokozatra állítsuk.
  2. Az összeállt tésztát konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kissé átgyúrjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk.
  4. Mindhárom részt kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük őket olvasztott vajjal és feltekerjük. Így 3 rudat kapunk.
  5. A 3 rudat összefonjuk, a kalácsot kenyérformába helyezzük, és konyharuhával letakarva meleg helyen további 20 percig kelesztjük.
  6. A megkelt kalácsot kevés vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük, hideg sütőbe tesszük, majd bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, és 35 perc alatt megsütjük.
  7. A kalácsot a kenyérformában hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1399
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Biztos Nektek is vannak olyan ismerőseitek, akik ódzkodnak az egészséges, reform, netán “mentes” ételektől és receptektől, mert meg vannak győződve arról, hogy azok csakis íztelenek, fűrészpor állagúak, egyszóval élvezhetetlenek lehetnek. Ha próbáltátok már a receptjeimet, akkor tudjátok, hogy ez nem így van, mégis nehéz az első lépés megtétele. Pedig néha egy kis lépés is elég ahhoz, hogy megkönnyítsük az egészségtudatos táplálkozásra való áttérést. Nem állítom, hogy mindenki azonnal söpörje ki a konyhaszekrényből a cukrot, ezentúl rá se nézzen a finomlisztre, és tankoljon fel kókuszzsírral meg mandulatejjel, de kis változtatásokat igenis tehetünk az egészségesebb táplálkozás irányába. Ha egy hagyományos receptben a hozzávalók egy részét reform alternatívára cseréljük, máris sokat tettünk azért, hogy valami mást, valami újat próbáljunk ki. Ebben a receptben csak a finomliszt egy része helyett használtam teljes kiőrlésűt, de legközelebb egy lépéssel tovább megyek, és a tejet növényi tejre, a vajat kókuszzsírra cserélem. Vegyétek elő Ti is a jól bevált receptjeiteket, és nézzetek rájuk új szemmel!

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...