r
Nosalty Logó

Reform bejgli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
zad9
Reform bejgli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1443
Kalória
26.7g
Fehérje
127.3g
Szénhidrátok
98.9g
Zsír
74.3g
Víz
146.6g
Koleszterin
15.1g
Rost
42.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    593.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    325 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6596 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1364 mg
  • Foszfor
    3768 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

Víz

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2383 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2241 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 8658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 424 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, gyümölcscukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit (margarint kockázva) összekeverjük a felfutatott élesztővel. Alaposan megdagasztjuk. (Ha a tészta túl lágy, liszttel keményíthetjük, lazítani pedig tejföllel lehet.) Négy részre osztva félretesszük 1 órát keleszteni a tésztát, letakarva, meleg helyen.
  2. Elkészítjük a tölteléket. (Én fele-fele mennyiségeket vettem, így készítettem külön diós és külön mákos tölteléket is.) A hozzávalókat egy fazékban folyamatosan kevergetve felfőzzük, minél sűrűbbre (ugyanis minél sűrűbb, annál biztosabb, hogy nem reped szét a bejgli sütéskor). A töltelék(ek)et hagyjuk lehűlni.
  3. A megkelt tésztákat kicsit újra átdagasztjuk, majd lisztezett felületen fél centis vastagságú téglalapokra nyújtjuk. Rákenjük a töltelékeket, ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával. Hosszabbik oldaláról feltekerjük és a végeit "benyomkodjuk".
  4. A tekercseket még 20 percet pihentetjük. A tekercsek tetejét és oldalait alaposan megkenjük picit vizezett tojássárgájával, és a tetejét megszurkáljuk villával. A tekercseket 30 percet pihentetjük.
  5. Előmelegített gázsütőben, alacsonyabb középhőmérsékleten (az enyimén nincsenek fokok) megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Először a nővérkémmel készítettem el, aztán rákaptam az ízére és sokmindenkinek sütöttem ajándékba karácsonyra. A végeredmény 8 + 8 db rúd lett. Mi kipróbáltuk még mandulával is, finom volt, kicsit emlékeztetett a marcipánra. Mint "mániákus diétázós" a gyümölcscukor felét mindenhol édesítőszerre cseréltem, így az édesítő mellékíze nem érződött ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!