r
Nosalty Logó

Reform bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zad9
Reform bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    593.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    325 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6596 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1364 mg
  • Foszfor
    3768 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2383 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2241 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 8658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, gyümölcscukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit (margarint kockázva) összekeverjük a felfutatott élesztővel. Alaposan megdagasztjuk. (Ha a tészta túl lágy, liszttel keményíthetjük, lazítani pedig tejföllel lehet.) Négy részre osztva félretesszük 1 órát keleszteni a tésztát, letakarva, meleg helyen.
  2. Elkészítjük a tölteléket. (Én fele-fele mennyiségeket vettem, így készítettem külön diós és külön mákos tölteléket is.) A hozzávalókat egy fazékban folyamatosan kevergetve felfőzzük, minél sűrűbbre (ugyanis minél sűrűbb, annál biztosabb, hogy nem reped szét a bejgli sütéskor). A töltelék(ek)et hagyjuk lehűlni.
  3. A megkelt tésztákat kicsit újra átdagasztjuk, majd lisztezett felületen fél centis vastagságú téglalapokra nyújtjuk. Rákenjük a töltelékeket, ízlés szerint megszórhatjuk mazsolával. Hosszabbik oldaláról feltekerjük és a végeit "benyomkodjuk".
  4. A tekercseket még 20 percet pihentetjük. A tekercsek tetejét és oldalait alaposan megkenjük picit vizezett tojássárgájával, és a tetejét megszurkáljuk villával. A tekercseket 30 percet pihentetjük.
  5. Előmelegített gázsütőben, alacsonyabb középhőmérsékleten (az enyimén nincsenek fokok) megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 20258
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először a nővérkémmel készítettem el, aztán rákaptam az ízére és sokmindenkinek sütöttem ajándékba karácsonyra. A végeredmény 8 + 8 db rúd lett. Mi kipróbáltuk még mandulával is, finom volt, kicsit emlékeztetett a marcipánra. Mint "mániákus diétázós" a gyümölcscukor felét mindenhol édesítőszerre cseréltem, így az édesítő mellékíze nem érződött ki.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...