r
Nosalty Logó

Rebarbarás - szilvás piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás - szilvás piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4566.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 1736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarákat meghámozzuk, és kisebb darabokra felszeleteljük, a szilvákat kettévágjuk és kimagozzuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vízzel összedolgozzuk, kicsit felhabosítjuk (kézi vagy gépi habverővel keverjük 2 percig).
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, és elkezdjük előmelegíteni, illetve fogunk egy tetszőleges formát (jelen esetben kenyérsütő formát) és kivajazzuk, kilisztezzük.
  4. Az előző masszához hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
  5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd könnyedén elkeverjük a lisztes tojássárgájás krémben. Az egészet beleöntjük a formába.
  6. A tetejére rárakosgatjuk a szilvákat és a rebarbarát, végül meghintjük fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3343
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Ajánló

Tűpróbával feltétlen ellenőrizzük a süteményünket, és ha a gyümölcsök túl levesesek, forgassuk meg őket egy kevés zsemlemorzsában, úgy szórjuk rá a tésztára. Egy nagy kanál tejszínhabbal, vanília fagylalttal igazán tartalmas, mégis habkönnyű desszertünk kerekedhet pillanatok alatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei utolsó adag rebarbarát szerettem volna méltóképp elbúcsúztatni, és mivel a fahéj és a rebarbara mindig is jó kombináció volt, csak úgy, mint a szilva-fahéj, ezért gondoltam, a szilva-fahéj-rebarbara hármas sem fog cserben hagyni. És milyen igazam lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...