Rebarbarás - szilvás piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50g rebarbara8 kcal
-
88g szilva38 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
12g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
435
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
201g rebarbara32 kcal
-
350g szilva151 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
48g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
1736
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
17.3g rebarbara3 kcal
-
30.2g szilva13 kcal
-
19g tojás24 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
Összesen
151
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1141.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 163 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
435
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4566.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1883 mg
-
Nátrium 1237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.8 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 651.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 609 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1509 micro
Összesen
1736
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarákat meghámozzuk, és kisebb darabokra felszeleteljük, a szilvákat kettévágjuk és kimagozzuk.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vízzel összedolgozzuk, kicsit felhabosítjuk (kézi vagy gépi habverővel keverjük 2 percig).
- Bekapcsoljuk a sütőt, és elkezdjük előmelegíteni, illetve fogunk egy tetszőleges formát (jelen esetben kenyérsütő formát) és kivajazzuk, kilisztezzük.
- Az előző masszához hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd könnyedén elkeverjük a lisztes tojássárgájás krémben. Az egészet beleöntjük a formába.
- A tetejére rárakosgatjuk a szilvákat és a rebarbarát, végül meghintjük fahéjjal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3340
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.
Ajánló
Tűpróbával feltétlen ellenőrizzük a süteményünket, és ha a gyümölcsök túl levesesek, forgassuk meg őket egy kevés zsemlemorzsában, úgy szórjuk rá a tésztára. Egy nagy kanál tejszínhabbal, vanília fagylalttal igazán tartalmas, mégis habkönnyű desszertünk kerekedhet pillanatok alatt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az idei utolsó adag rebarbarát szerettem volna méltóképp elbúcsúztatni, és mivel a fahéj és a rebarbara mindig is jó kombináció volt, csak úgy, mint a szilva-fahéj, ezért gondoltam, a szilva-fahéj-rebarbara hármas sem fog cserben hagyni. És milyen igazam lett.