Rebarbarás-reszelt tésztás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
67g rétesliszt243 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
14g tejföl28 kcal
A töltelékhez
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
133g rebarbara21 kcal
-
12g cukor45 kcal
Összesen
682
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
400g rétesliszt1456 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
85g tejföl168 kcal
A töltelékhez
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
800g rebarbara126 kcal
-
70g cukor271 kcal
Összesen
4083
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
23.4g rétesliszt85 kcal
-
14.6g margarin105 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A töltelékhez
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
46.7g rebarbara7 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
Összesen
239
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 125.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
682
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 229.5 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2771.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 752 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 900 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.1 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 751.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 413 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 2100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1912 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1339 micro
Összesen
4083
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg rétesliszt
-
25 dkg margarin
-
3 ek porcukor
-
1 csipet só
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 db tojás
-
85 g tejföl
A töltelékhez
-
3 ek zsemlemorzsa
-
3 csipet fahéj
-
80 dkg rebarbara
-
7 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
- A margarint belereszeljük a lisztes keverékbe, és alaposan elmorzsoljuk.
- A tojással és a tejföllel összegyúrjuk a tésztát. Félbevágjuk, az egyik felét hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tesszük pár órára.
- A tésztát, amit a hűtőbe tettünk, egy csatos tortaforma aljába kinyújtjuk úgy, hogy az oldalára hagyjunk egy kb. 2-3 cm-es peremet.
- A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk.
- A tésztát a tortaforma aljában meghintjük a zsemlemorzsával és a fahéjjal.
- A rebarbarát a tortaformába pakoljuk, és megszórjuk a cukorral.
- A fagyasztóba helyezett tésztát egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a pite tetejére, oszlassuk el egyenletesen a tetején, és mehet is a sütőbe, közepes lángon aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7258
- Feltöltés dátuma: 2013. április 08.
Ajánló
Ha kevesebb rebarbaránk van, szórhatunk alá reszelt almát is, így vegyesen is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sziszi
15 recept
Ha sikerül rebarbarát venni -szerintem egyre ritkábban akadni rá a piacon és a boltokban, még szezonban is-, akkor mindig készítünk belőle pitét, ha marad, akkor kompót lesz belőle.