r
Nosalty Logó

Rebarbarás-reszelt tésztás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Rebarbarás-reszelt tésztás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 682 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 682 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 4083 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
  2. A margarint belereszeljük a lisztes keverékbe, és alaposan elmorzsoljuk.
  3. A tojással és a tejföllel összegyúrjuk a tésztát. Félbevágjuk, az egyik felét hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tesszük pár órára.
  4. A tésztát, amit a hűtőbe tettünk, egy csatos tortaforma aljába kinyújtjuk úgy, hogy az oldalára hagyjunk egy kb. 2-3 cm-es peremet.
  5. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk.
  6. A tésztát a tortaforma aljában meghintjük a zsemlemorzsával és a fahéjjal.
  7. A rebarbarát a tortaformába pakoljuk, és megszórjuk a cukorral.
  8. A fagyasztóba helyezett tésztát egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a pite tetejére, oszlassuk el egyenletesen a tetején, és mehet is a sütőbe, közepes lángon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7258
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Ajánló

Ha kevesebb rebarbaránk van, szórhatunk alá reszelt almát is, így vegyesen is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha sikerül rebarbarát venni -szerintem egyre ritkábban akadni rá a piacon és a boltokban, még szezonban is-, akkor mindig készítünk belőle pitét, ha marad, akkor kompót lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...