Rebarbarás muffin egészségesen
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
23g zabliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g erythritol0 kcal
-
9g olívaolaj81 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
16g rebarbara2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g erythritol0 kcal
Összesen
190
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
270g zabliszt1091 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g erythritol0 kcal
-
110g olívaolaj972 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
188g rebarbara30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g erythritol0 kcal
Összesen
2278
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
29.3g zabliszt119 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.9g erythritol0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
10.9g narancslé5 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
20.4g rebarbara3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.3g erythritol0 kcal
Összesen
248
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
190
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 144.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2570.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 1449 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 316.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1327 micro
Összesen
2278
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
-
1.8 bögre zabliszt
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
100 g erythritol
-
110 ml olívaolaj
-
100 ml narancslé
-
2 db tojás
-
0.5 teáskanál vaníliaaroma
-
1.5 közepes szár rebarbara
-
2 kávéskanál fahéj
-
4 ek erythritol
Elkészítés
- A lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót összekeverjük egy tálban.
- Turmixgépben összekeverjük a tojásokat, erytritet, olajat (ennek egy része lehet vaj, ha jobban szeretjük az ízét), friss narancslevet és vanília aromát.
- A lisztes és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk, hígítsuk még egy kis narancslével vagy pár löttyintés tejjel, ha szükséges - előfordulhat, mert eléggé nehéz, sűrű tésztát kapunk.
- Adjuk hozzá a feldarabolt rebarbaraszár darabkákat.
- Keverjünk össze 2 kávéskanál fahéjat 4 evőkanál erytrittel.
- A tésztából tegyünk a muffin formákba 1-1 kanállal. Szórjuk meg bőven a fahéjas erytrittel, majd osszuk el a maradék tésztát a muffin formák között. Ha kicsit púposra pakoljuk őket, nem baj. A tésztának olyan szilárdnak kell lennie, hogy a kis halmok megálljanak.
- A tetejére még szórjunk egy kis fahéjas erytritet.
- 5 percig 220 fokon sütjük, utána még kb. 20 percig 175 fokon.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6437
- Feltöltés dátuma: 2015. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Még soha nem (v)ettem rebarbarát - Magyarországon viszonylag ritkán botlik bele az ember a piacon ebbe az érdekes növénybe. Viszont már régóta kíváncsi voltam rá, ezért nemrég, mikor belebotlottam Svájcban egy szupermarketben, nem tudtam ellenállni. A rebarbarát nyersen megkóstoltam - nem volt valami finom. Viszont a süti isteni lett! Kicsit olyan, mintha az alma és a málna találkozna benne. Otthon is fel kell kutatnom egy rebarbara lelőhelyet!