r
Nosalty Logó

Rebarbarás muffin egészségesen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás muffin egészségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 2278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót összekeverjük egy tálban.
  2. Turmixgépben összekeverjük a tojásokat, erytritet, olajat (ennek egy része lehet vaj, ha jobban szeretjük az ízét), friss narancslevet és vanília aromát.
  3. A lisztes és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk, hígítsuk még egy kis narancslével vagy pár löttyintés tejjel, ha szükséges - előfordulhat, mert eléggé nehéz, sűrű tésztát kapunk.
  4. Adjuk hozzá a feldarabolt rebarbaraszár darabkákat.
  5. Keverjünk össze 2 kávéskanál fahéjat 4 evőkanál erytrittel.
  6. A tésztából tegyünk a muffin formákba 1-1 kanállal. Szórjuk meg bőven a fahéjas erytrittel, majd osszuk el a maradék tésztát a muffin formák között. Ha kicsit púposra pakoljuk őket, nem baj. A tésztának olyan szilárdnak kell lennie, hogy a kis halmok megálljanak.
  7. A tetejére még szórjunk egy kis fahéjas erytritet.
  8. 5 percig 220 fokon sütjük, utána még kb. 20 percig 175 fokon.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6435
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még soha nem (v)ettem rebarbarát - Magyarországon viszonylag ritkán botlik bele az ember a piacon ebbe az érdekes növénybe. Viszont már régóta kíváncsi voltam rá, ezért nemrég, mikor belebotlottam Svájcban egy szupermarketben, nem tudtam ellenállni. A rebarbarát nyersen megkóstoltam - nem volt valami finom. Viszont a süti isteni lett! Kicsit olyan, mintha az alma és a málna találkozna benne.  Otthon is fel kell kutatnom egy rebarbara lelőhelyet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...