Rebarbarás muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lilian
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
44g rebarbara7 kcal
-
46g cukor179 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
44g vaj314 kcal
-
2g porcukor7 kcal
A sütőformák előkészítéséhez
-
7g vaj50 kcal
Összesen
847
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
847
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 172.5 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1554.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 685 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.8 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1473 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 1440 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
3389
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon kis kockákra vágjuk. A rebarbarakockákat 3 dkg cukorral összekeverjük, és állni hagyjuk.
- A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és hűtőbe tesszük.
- 20 dkg lisztet, 12,5 dkg cukrot, a sütőport és ¼ teáskanál sót egy tálban elvegyítünk.
- A tojást egy másik tálban felverjük. Belekeverünk 12,5 dkg vajat, beleforgatjuk a lisztes keveréket, majd hozzáadjuk a rebarbarakockákat.
- A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük. A maradék lisztet, cukrot, 1 csipet sót és a maradék vajat morzsává dolgozzuk, majd elosztjuk a tésztán. A sütőben (középen) megsütjük (Tűpróba!).
- A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Meghintjük porcukorral.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13710
- Feltöltés dátuma: 2011. június 14.
Ajánló
A tetejére készült morzsába most barna cukor került (imádom az illatát).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Lilian
18 recept
Éljen a rebarbara! Nagy szívfájdalmam, hogy nincs saját rebarbarám, így a piacon vagyok kénytelen vadászni. A recept a Könnyen, gyorsan, finomat sorozat klasszikus amerikai süteményekkel foglalkozó kötetében található, már az első átlapozáskor kiszúrtam: "Ezt el kell készítenem!" Elsőre kissé meglepett a tészta állaga, nem a szokványos muffintészta, inkább olyan kekszfélének tűnt, de az íze remek.