r
Nosalty Logó

Rebarbarás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Rebarbarás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 3389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

  • 2 ek vaj (szükség szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon kis kockákra vágjuk. A rebarbarakockákat 3 dkg cukorral összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és hűtőbe tesszük.
  3. 20 dkg lisztet, 12,5 dkg cukrot, a sütőport és ¼ teáskanál sót egy tálban elvegyítünk.
  4. A tojást egy másik tálban felverjük. Belekeverünk 12,5 dkg vajat, beleforgatjuk a lisztes keveréket, majd hozzáadjuk a rebarbarakockákat.
  5. A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük. A maradék lisztet, cukrot, 1 csipet sót és a maradék vajat morzsává dolgozzuk, majd elosztjuk a tésztán. A sütőben (középen) megsütjük (Tűpróba!).
  6. A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13710
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

A tetejére készült morzsába most barna cukor került (imádom az illatát).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éljen a rebarbara! Nagy szívfájdalmam, hogy nincs saját rebarbarám, így a piacon vagyok kénytelen vadászni. A recept a Könnyen, gyorsan, finomat sorozat klasszikus amerikai süteményekkel foglalkozó kötetében található, már az első átlapozáskor kiszúrtam: "Ezt el kell készítenem!" Elsőre kissé meglepett a tészta állaga, nem a szokványos muffintészta, inkább olyan kekszfélének tűnt, de az íze remek.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...