Rebarbarás clafoutis
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g rebarbara16 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
6g narancslé3 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
355
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g rebarbara63 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
24g narancslé11 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
1413
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
40.6g rebarbara6 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
22.3g tojás28 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.1g főzőtejszín13 kcal
-
2.4g narancslé1 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
142
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 136.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
355
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1731.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 353 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.3 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 545.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 472 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1534 micro
Összesen
1413
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
400 g rebarbara
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
5 ek főzőtejszín
-
3 evőkanál narancslé
-
125 g finomliszt
Elkészítés
- Négy 11 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk.
- A rebarbarát megtisztítjuk, mossuk, darabokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek cukorral, és kb. 10 percet hagyjuk állni.
- A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukor felét.
- A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a tejszínt, narancslevet és a lisztet. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A rebarbara felét az előkészített formákba szórjuk, ráöntjük a tojásos masszát, majd elosztjuk rajta a maradék rebarbarát.
- Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-28 perc alatt megsütjük. Kivesszük, megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 28 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7714
- Feltöltés dátuma: 2016. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Én most négy kisebb formában sütöttem, de süthetjük egy kb. 26 cm-es piteformában is. Ha sütés közben a desszertünk nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral. Tálalhatjuk vaníliakrém, -mártás vagy fagylalt kíséretében.