r
Nosalty Logó

Rebarbarás clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rebarbarás clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 355 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 1413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Négy 11 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk.
  2. A rebarbarát megtisztítjuk, mossuk, darabokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek cukorral, és kb. 10 percet hagyjuk állni.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukor felét.
  4. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a tejszínt, narancslevet és a lisztet. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A rebarbara felét az előkészített formákba szórjuk, ráöntjük a tojásos masszát, majd elosztjuk rajta a maradék rebarbarát.
  6. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-28 perc alatt megsütjük. Kivesszük, megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7714
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most négy kisebb formában sütöttem, de süthetjük egy kb. 26 cm-es piteformában is. Ha sütés közben a desszertünk nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral. Tálalhatjuk vaníliakrém, -mártás vagy fagylalt kíséretében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...