Rebarbarakrémleves karamellizált eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
445
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
20.4g rebarbara3 kcal
-
54.3g víz0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
10.2g joghurt6 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
10.2g eper3 kcal
Összesen
30
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 317.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1270.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
445
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg rebarbara
-
8 dl víz
-
6 ek cukor
-
5 ml vaníliaaroma
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
15 dkg eper
Elkészítés
- Megmossuk, leszárazzuk az epret, és félretesszük.
- A rebarbarát meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd feltesszük főni 8 dl vízben. Addig főzzük, míg szét nem megy (pár perc).
- Ezt követően 5 ek cukorral és 1 tk vanília aromával ízesítjük. Mikor hűlt, beledobunk 1 marék (6-8 szem) epret, épp csak a színe kedvéért, ekkor az eperíz még kevéssé fog érződni rajta. A cél ugyanis, hogy maga a leves megőrizze a rebarbaraízt.
- Botmixer segítségével pürésítjük a levest.
- 1 tk étkezési keményítőt elkeverünk 1 pohár natúr joghurtban, a levesbe öntjük, majd egyet forralunk rajta, hogy sűrűsödjön, és még krémesebb állagú legyen.
- Egy másik edénybe beledobjuk a maradék epreket, megszórjuk 1 ek cukorral, folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg rákaramellizálódik az eperre, és kevés levet enged.
- A levest jól behűtve, levesbetétként a karamellbevonatos eperrel, és annak levével meglocsolva tálaljuk. (Éppen ezért nem volt baj, ha levesünket kicsit savanyúbbra hagytuk, hiszen ezzel egy plusz édes íz kerül bele.)
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6566
- Feltöltés dátuma: 2011. június 05.
Ajánló
Eperszemek helyett habgaluskát is készíthetünk levesbetét gyanánt, végül is az a lényeg, hogy a rebarbara savanykás ízét valami édessel ellensúlyozzuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rég volt már gyümölcsleves, gondoltam megpróbálok rebarbarából készíteni. Amit találtam, egyik sem tetszett, így megalkottam a saját variációmat.