r
Nosalty Logó

Rebarbaralekvár

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Rebarbaralekvár
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

94
Kalória
0.7g
Fehérje
23.6g
Szénhidrátok
0.2g
Zsír
109.5g
Víz
-
Koleszterin
1.4g
Rost
20.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 94 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    438 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 375 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. A rebarbarákat megmossuk, majd apró darabkákra szeleteljük. Egy kisebb lábasba ömlesztjük, elkezdjük melegíteni.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, jól összekeverjük, majd mehet hozzá a víz. Közepes lángon minimum 10 percig főzzük, míg a rebarbara el nem kezd szottyosodni.
  3. Hozzáadhatjuk az őrölt fekete borsot, az őrölt kardamomot, és egy kevés lime vagy citrom levét. Ezek a hozzávalók opcionálisak, de nagyon finom, különleges ízt adnak a lekvárnak, kiemelve édes ízét.
  4. Tovább főzzük, majd amikor a rebarbara már teljesen szétfőtt, a lekvár pedig szép sűrű, levehetjük a tűzről.
  5. A lekvár árnyalata nagyban függ a rebarbara minőségétől és színétől, ha nem vagyunk elégedettek vele, nyugodtan színezzük meg egy kevés céklaporral.
  6. Töltsük őket kis, fertőtlenített üvegcsékbe, majd fordítsuk fejjel lefelé, esetleg hűtsük ki dunsztban.
  7. Piskótákba, süteményekhez, de joghurthoz is bátran kanalazhatunk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Zöldségből lekvárt? Bizony! Bár a rebarbarára hivatalosan zöldségként tekintünk, mégis inkább gyümölcsként használjuk fel süteményekbe, édességekbe, levesekbe. Mivel szezonja ellenére sem futhatunk bele gyakran a boltokban, érdemes a piacon keresni. Amint rátaláltunk, vigyük haza, és főzzük be gyorsan, hogy sokáig élvezhessük aromáit. A lekvárhoz adott fűszerek elsőre bátor választásnak tűnnek, de higgyétek el, tökéletesen kiegészítik a rebarbara fanyar, és a lekvár édes ízvilágát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!