Rebarbaralekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
94
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
375
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
94
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.3 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 438 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
375
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
59
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarákat megmossuk, majd apró darabkákra szeleteljük. Egy kisebb lábasba ömlesztjük, elkezdjük melegíteni.
- Hozzáadjuk a cukrot, jól összekeverjük, majd mehet hozzá a víz. Közepes lángon minimum 10 percig főzzük, míg a rebarbara el nem kezd szottyosodni.
- Hozzáadhatjuk az őrölt fekete borsot, az őrölt kardamomot, és egy kevés lime vagy citrom levét. Ezek a hozzávalók opcionálisak, de nagyon finom, különleges ízt adnak a lekvárnak, kiemelve édes ízét.
- Tovább főzzük, majd amikor a rebarbara már teljesen szétfőtt, a lekvár pedig szép sűrű, levehetjük a tűzről.
- A lekvár árnyalata nagyban függ a rebarbara minőségétől és színétől, ha nem vagyunk elégedettek vele, nyugodtan színezzük meg egy kevés céklaporral.
- Töltsük őket kis, fertőtlenített üvegcsékbe, majd fordítsuk fejjel lefelé, esetleg hűtsük ki dunsztban.
- Piskótákba, süteményekhez, de joghurthoz is bátran kanalazhatunk belőle.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7838
- Feltöltés dátuma: 2022. június 08.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
vegán húsvéti receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
138 recept
Zöldségből lekvárt? Bizony! Bár a rebarbarára hivatalosan zöldségként tekintünk, mégis inkább gyümölcsként használjuk fel süteményekbe, édességekbe, levesekbe. Mivel szezonja ellenére sem futhatunk bele gyakran a boltokban, érdemes a piacon keresni. Amint rátaláltunk, vigyük haza, és főzzük be gyorsan, hogy sokáig élvezhessük aromáit. A lekvárhoz adott fűszerek elsőre bátor választásnak tűnnek, de higgyétek el, tökéletesen kiegészítik a rebarbara fanyar, és a lekvár édes ízvilágát.