r
Nosalty Logó

Rántott szezámos tilápiafilé hercegnő burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Rántott szezámos tilápiafilé hercegnő burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Halhoz

Burgonyához

Összesen 1147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Halhoz

Burgonyához

Összesen 4582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Halhoz

Burgonyához

Összesen 128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9176.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    688 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    3525 mg
  • Nátrium
    2702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    1478 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    1446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 4582 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Halhoz

Burgonyához

Elkészítés

Halhoz

  1. A halat kiolvasztjuk, lehetőleg előző este, és a fél liter tejjel, az egész citrom levével és magával a citrommal együtt egy tálban egy éjszakára ázni hagyjuk.
  2. A morzsába elkeverjük a szezámmagot. A halat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, tojásba és a morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  4. Összetörjük, hozzáadjuk a vajat vagy margarint, egy egész tojást, 4 evőkanál lisztet, és egy habnyomó zsákba töltjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis adagokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon átsütjük, és frissen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3457
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Ajánló

Franciasaláta és töltött tojás jól illik hozzá, tálaláskor meglocsolhatjuk a halat friss citromlével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nyaralás során ettem először tilápia filét, itthon nem nagyon volt elterjedt (a kisebb városokban legalább is), de az utóbbi időben már a nagyobb szupermarketekben fagyasztva kapható.

Hozzávalók

Halhoz

Burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...