r
Nosalty Logó

Rántott sertésmáj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Rántott sertésmáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4089 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 683 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    2045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4982.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    1741 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32742 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    132 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1315 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4089 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A disznómájat 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A tojást felverjük a sóval és az ételízesítővel.
  3. Bepanírozzuk a májat / liszt , tojás , zsemlemorzsa / és forró olajban közepes lángon szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 355
  • Össznézettség: 167587
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

A májat nem sózzuk le mert megkeményedik tőle , ezért a tojásba teszek több sót és + még egy kis ételízesítőt . Nem kell félni nem lesz sótlan:)))) Petrezselymes burgonyával  és uborka salátával tálaltam . Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint már említettem  más receptemnél , nagyon szeretem a rántott dolgokat. A máj sem maradhat ki ebből. Igaz ezt csak frissen esszük meg így mindig csak annyit készítek ami el is fogy egy evésre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...