r
Nosalty Logó

Rántott sajt helenától

helena26
Rántott sajt helenától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

742
Kalória
34.2g
Fehérje
29.2g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
71.8g
Víz
224g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2964 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2761 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 742 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11044 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    3196 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2650 mg
  • Nátrium
    4831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2964 kcal
  • 18% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

  1. A sajt szeletet először a lisztbe, tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsába.
  2. Forró olajban kisütjük.
  3. Mártással vagy áfonyalekvárral, és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Valamikor a  70-es évben ettem legelőször rántott sajtot  Csehországban. Nekem nagyon ízlett, de nem tudtam, hogy készítik a majonézt. Csehországban lehetett készen kapni, ami a mártás alapja volt. Az édesanyám nem főzött ilyen ételt, ezért számomra ismeretlen volt. Aztán kerestem itthon a MAJOLKÁT, de nem volt kapható. Aztán elterjedt errefelé is a híres rántott sajt, azóta a kedvenceim közé tartozik.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...