Rántott patisszon hasábburgonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
180g patisszon18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
85g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
360
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
720g patisszon71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
340g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
1437
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
35.4g patisszon4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
7.4g zsemlemorzsa29 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
29.5g burgonya17 kcal
-
16.7g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
71
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2480 micro
Összesen
360
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3251.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 999 mg
-
Nátrium 1336 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 857.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 538 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9921 micro
Összesen
1437
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db patisszon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db tojás
-
150 g zsemlemorzsa
-
4 ek finomliszt
-
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A gyenge patisszont meghámozzuk, kettévágjuk, majd keresztben bő 1 cm vastag szeleteket vágunk, a burgonyát hasábokra vágjuk.
- A patisszonokat befűszerezzük sóval, borssal, állni hagyjuk.
- Majd a szokásos módon panírozzuk lisztbe,t ojásba és morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
- Amíg sül a patisszon, a burgonyát is megsütjük bő olajban. Majd papírburkolatra kiszedjük a patisszonokat és a burgonyát, hogy a zsírt felitassuk. Együtt tálaljuk melegen.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 338
- Feltöltés dátuma: 2021. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
117 recept