r
Nosalty Logó

Rántott paprika

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
palice
Rántott paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    277 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1913 micro
Összesen 3818 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, megsütjük, majd megtakarítjuk a héjától.
  2. Bepanírozzuk őket lisztbe, tojásba és prézlibe, majd forró olajban kisütjük.
  3. A fokhagymát feldaraboljuk kisebb-nagyobb darabokra vagy akár fokhagymaprésen ki is nyomkodhatjuk, s beletesszük kb. 3 dl vízbe, sót is teszünk bele, és a paprikának a sült olajából egy-két evőkanálnyit is.
  4. Mikor tálaljuk, mindenki saját ízlése szerint öntözimeg fokhagymás lével, és sózza meg a paprikáját.
  5. Kenyérrel fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6479
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomtól (aki felvidéki) tanultam ezt a nagyon-nagyon finom receptet. Érdemes kipróbálni, nem lehet majd abbahagyni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...