r
Nosalty Logó

Rántott nyúl

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Rántott nyúl
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1371 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5478 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1371 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.3 g

Zsír

  • Összesen
    346.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    3155 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    74 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 5478 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feldarabolt, tisztított nyulat besózzuk, és állni hagyjuk 30 percig.
  2. Szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa). A tojásba só helyett ételízesítőt teszünk.
  3. Forró olajban, lassú tűzön pirosra sütjük .
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 56512
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Ajánló

Ha nem gyenge, fiatal nyúllal dolgozunk, akkor 2-3 órán át sós tejben áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük, és letöröljük róla a tejet, végül bepanírozzuk és kisütjük. Vadnyúlból is elkészíthető. Ekkor megbolondíthatjuk egy kis bors hozzáadásával.  A besózáskor borssal is megszórjuk a nyulat, és így panírozzuk. Köretnek bármit készíthetünk (krumplipüré, zöldségköret, rizs), illetve tartármártást is adhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak pörköltet lehet készíteni a nyúlból! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...