r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Rántott csirkemáj újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 4087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5141 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2753 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    20804 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3898 micro
  • Kolin:
    1597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20566 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3079 micro
Összesen 4087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    942 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A körethez

Elkészítés

A májhoz

  1. A májat megmossuk, leszárítjuk (papírtörlővel), a hártyás részeket letisztítjuk.
  2. A tojásokat felütjük, belekeverjük a sót vagy ételízesítőt (vagy mindkettőt ízlés szerint).
  3. Bepanírozzuk a májdarabokat (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  4. Az olajban (középforró hőmérsékleten) kisütjük a panírozott májdarabokat.
  5. Az újburgonyát megtisztítjuk (éppen csak megkaparjuk), és 10 dkg vajban, fedő alatt többször kevergetve, rázogatva megpirítjuk.
  6. Megsózzuk, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7343
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Személy szerint uborkasalátával fogyasztottam, de lehet tejfölös uborka vagy lilahagymás-paradicsomsalátával kínálni, vagy más egyéb salátával. Köretnek még burgonyapüré vagy zöldséges rizs is jó hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Ebben az áprilisi, változó időjárási körülmények között szervezetem hirtelen, a rántott májért kiáltott. Ezért eleget tettem a követelésnek, és egyben fel is töltöttem.

Hozzávalók

A májhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...