Rántott csirkemáj sütőben sütve
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
423
kcal
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1689
kcal
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1057.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 118.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 782 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 4151 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
423
kcal
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4230.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 2067 mg
-
Nátrium 1227 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 473.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16635 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3126 micro
-
Kolin: 1292 mg
-
Retinol - A vitamin: 16605 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 697 micro
Összesen
1689
kcal
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1995 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 1991 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. (Én két részre vágtam mindegyiket, a lényeg, hogy kb. egyforma darabokat kapjunk.)
- A májat sózzuk, borsozzuk.
- A lisztben elkeverjük a rozmaringot.
- Hagyományos módon panírozzuk. (Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.)
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A bepanírozott májat mindkét oldalán megkenjük egy kevés olajjal, és a tepsibe sorakoztatjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 40799
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.
Ajánló
Paradicsomsalátát és burgonyapürét készítettem mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Nagyon régen csináltam már rántott csirkemájat. Mivel próbálunk egészségesebben enni, nem akartam bő olajban sütni; sok helyen olvastam sütőben sült rántott húsról, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha így készíteném el. A rozmaring nagyon jól kiemeli az ízeket. Nyugodtan sózhatjuk, a csirkemáj nem keményedik meg. Tálaláskor csepegtessünk rá pár csepp frissen facsart citromlevet. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/