r
Nosalty Logó

Rántott csirke kovászosuborka-lében pácolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Rántott csirke kovászosuborka-lében pácolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rántott csirkéhez

Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rántott csirkéhez

Összesen 2154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rántott csirkéhez

Összesen 88 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 2154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A rántott csirkéhez

Elkészítés

A rántott csirkéhez

  1. Egy tálba öntjük az írót és a kovászosuborka-levet (ezt előre kóstoljuk meg, és ha nem elég sós, adjunk plusz sót a pácléhez, nehogy íztelen maradjon a csirke), majd beletesszük a csirkefiléket.
  2. A pácolt húst lefedjük frissentartó fóliával, majd minimum 6 órára hűtőbe tesszük. Maximum 24 óráig pácoljuk a húst.
  3. Ha megvagyunk a pácolással, előkészítjük a panírozás alapanyagait. Egy tálban elkeverjük a lisztet egy teáskanál sóval, egy másikba a felvert tojást, egy harmadikba a pankomorzsát tesszük.
  4. Bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük a csirkét. Mivel nagyobb darab, 6-8 perc is kellhet neki. A kisült csirkét papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsöpögni, majd ízlés szerint tálaljuk, amivel csak szeretnénk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 768
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott csirke kovászosuborka-lében pácolva
Lakos Benedek 343 recept

A kovászos uborka leve alapból savas, így teljesen alkalmas húsok pácolására. Puhábbá, szaftosabbá teszi a kisült csirkét, közben enyhén ízesíti is azt. Az alábbi rántott csirke szendvicsbe is kerülhet, de főzelékre is feltétként, valamint egyszerű köretekkel is tálalhatjuk.

Hozzávalók

A rántott csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek