Rántott csirke kovászosuborka-lében pácolva
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rántott csirkéhez
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
0 kcal
-
75g író30 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g panko148 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
539
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rántott csirkéhez
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
300g kovászosuborka-lé0 kcal
-
300g író120 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g panko593 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
2154
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rántott csirkéhez
-
20.3g csirke felsőcomb38 kcal
-
12.2g kovászosuborka-lé0 kcal
-
12.2g író5 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
6.1g panko24 kcal
-
0g só0 kcal
-
40.7g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
88
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1162.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 162.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
539
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.7 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4651 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1481 mg
-
Nátrium 2026 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 648.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 964 micro
Összesen
2154
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
A rántott csirkéhez
-
300 ml kovászosuborka-lé
-
300 ml író
-
100 g finomliszt
-
2 db tojás
-
15 dkg panko
-
só ízlés szerint
-
1000 ml napraforgó olaj
Elkészítés
A rántott csirkéhez
- Egy tálba öntjük az írót és a kovászosuborka-levet (ezt előre kóstoljuk meg, és ha nem elég sós, adjunk plusz sót a pácléhez, nehogy íztelen maradjon a csirke), majd beletesszük a csirkefiléket.
- A pácolt húst lefedjük frissentartó fóliával, majd minimum 6 órára hűtőbe tesszük. Maximum 24 óráig pácoljuk a húst.
- Ha megvagyunk a pácolással, előkészítjük a panírozás alapanyagait. Egy tálban elkeverjük a lisztet egy teáskanál sóval, egy másikba a felvert tojást, egy harmadikba a pankomorzsát tesszük.
- Bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük a csirkét. Mivel nagyobb darab, 6-8 perc is kellhet neki. A kisült csirkét papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsöpögni, majd ízlés szerint tálaljuk, amivel csak szeretnénk.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1034
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
A kovászos uborka leve alapból savas, így teljesen alkalmas húsok pácolására. Puhábbá, szaftosabbá teszi a kisült csirkét, közben enyhén ízesíti is azt. Az alábbi rántott csirke szendvicsbe is kerülhet, de főzelékre is feltétként, valamint egyszerű köretekkel is tálalhatjuk.