r
Nosalty Logó

Rántott csirke kovászosuborka-lében pácolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Rántott csirke kovászosuborka-lében pácolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rántott csirkéhez

Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rántott csirkéhez

Összesen 2154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rántott csirkéhez

Összesen 88 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 539 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 2154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A rántott csirkéhez

Elkészítés

A rántott csirkéhez

  1. Egy tálba öntjük az írót és a kovászosuborka-levet (ezt előre kóstoljuk meg, és ha nem elég sós, adjunk plusz sót a pácléhez, nehogy íztelen maradjon a csirke), majd beletesszük a csirkefiléket.
  2. A pácolt húst lefedjük frissentartó fóliával, majd minimum 6 órára hűtőbe tesszük. Maximum 24 óráig pácoljuk a húst.
  3. Ha megvagyunk a pácolással, előkészítjük a panírozás alapanyagait. Egy tálban elkeverjük a lisztet egy teáskanál sóval, egy másikba a felvert tojást, egy harmadikba a pankomorzsát tesszük.
  4. Bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük a csirkét. Mivel nagyobb darab, 6-8 perc is kellhet neki. A kisült csirkét papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsöpögni, majd ízlés szerint tálaljuk, amivel csak szeretnénk.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1025
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott csirke kovászosuborka-lében pácolva
Lakos Benedek 373 recept

A kovászos uborka leve alapból savas, így teljesen alkalmas húsok pácolására. Puhábbá, szaftosabbá teszi a kisült csirkét, közben enyhén ízesíti is azt. Az alábbi rántott csirke szendvicsbe is kerülhet, de főzelékre is feltétként, valamint egyszerű köretekkel is tálalhatjuk.

Hozzávalók

A rántott csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...