r
Nosalty Logó

Rántott csibemell másként

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Rántott csibemell másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1588 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mellfilét vágjuk 2 részre, így 2 darabból 4 szelet húst kapunk.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk. Nem klopfoljuk ki!
  3. Először lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Mielőtt sütni kezdjük, tegyünk fel vizet egy kisebb lábasba forrni, ugyanis ebbe fogjuk még forrón belemártani a rántott húst. Sisteregnie kell a vízben!
  4. Forró olajban kisütjük. Amint megsültek a húsok, mártsuk a lobogó vízbe pár másodpercre, a vizet csöpögtessük le róla.
  5. Ízlés szerinti körettel tálaljuk (én finom friss házi kenyérrel). Egyszerűen fenséges volt!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5185
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 18.

Ajánló

Én kicsontozott felsőcombokból készítettem. Sokkal finomabb, mert zaftosabb a hús. Az eredeti receptben mellfilé szerepel. Legközelebb disznóhúsból készítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ki nem szeretné a klasszikus rántott húst? Én bizony nagyon, még akkor is, ha "egészségtelen"!  Iparkodtam mindig úgy elkészíteni, hogy mindenkinek megfeleljen, ezért nálunk a tepsis rántott hús a menő, lehet hogy idáig?? Ezt a receptet egy szlovák oldalon találtam. Elolvastam a hozzászólásokat, és gondoltam, kipróbálom. Csak ajánlani tudom, mert nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...