Randi falatok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
15g cukor58 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g só0 kcal
Buborék
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
18 kcal
-
1g víz0 kcal
Töltelék
-
10g puncs pudingpor38 kcal
-
63g tej35 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
20g eperlekvár56 kcal
Összesen
671
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
60g cukor232 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g só0 kcal
Buborék
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
-
2g víz0 kcal
Töltelék
-
40g puncs pudingpor152 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
80g eperlekvár222 kcal
Összesen
2678
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
5.6g cukor21 kcal
-
30.5g tojás38 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
0g só0 kcal
Buborék
-
18.5g fehér csokoládé100 kcal
-
1.8g színes cukorka7 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Töltelék
-
3.7g puncs pudingpor14 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
7.4g eperlekvár21 kcal
Összesen
248
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
671
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2901.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 877 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 1045 mg
-
Nátrium 751 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.7 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 264.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 930 mg
-
Retinol - A vitamin: 483 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
2678
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 ek cukor
-
6 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
1 csipet só
Buborék
-
200 g fehér csokoládé
-
1 kk víz
Töltelék
-
40 g puncs pudingpor
-
250 ml tej
-
1 ek cukor
-
4 ek eperlekvár
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
- A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérje habhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
- A piskótatésztát vékony rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
Buborék
- Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük, és üvegtálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
- A szilikonforma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal a szilikonos félgömb mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
- Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
Töltelék
- A cukrot és a pudingport pár ek. tejjel elkeverjük, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon, igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszünk belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük őket egy kis eperlekvárral. Majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.
- Óvatosan kinyomjuk őket a formákból és hűtve fogyasszuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 518
- Feltöltés dátuma: 2022. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept