r
Nosalty Logó

Randi falatok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Randi falatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Buborék

Töltelék

Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Buborék

Töltelék

Összesen 2678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Buborék

Töltelék

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 2678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Buborék

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
  2. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérje habhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
  3. A piskótatésztát vékony rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

Buborék

  1. Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük, és üvegtálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
  2. A szilikonforma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal a szilikonos félgömb mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
  3. Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

Töltelék

  1. A cukrot és a pudingport pár ek. tejjel elkeverjük, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon, igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszünk belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük őket egy kis eperlekvárral. Majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.
  3. Óvatosan kinyomjuk őket a formákból és hűtve fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 517
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 28.

Receptkategóriák

Randi falatok
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Piskóta

Buborék

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek