Rakott zöldség marhahússal káposztaleves kúrához
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
183g fehérpecsenye304 kcal
-
133g padlizsán32 kcal
-
67g cukkini11 kcal
-
117g karfiol12 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
40g kápia paprika9 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
11g medvehagyma15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
550g fehérpecsenye913 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
350g karfiol35 kcal
-
450g paradicsom81 kcal
-
250g zöldspárga35 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1279
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
22.4g fehérpecsenye37 kcal
-
16.3g padlizsán4 kcal
-
8.2g cukkini1 kcal
-
14.3g karfiol1 kcal
-
18.3g paradicsom3 kcal
-
10.2g zöldspárga1 kcal
-
4.9g kápia paprika1 kcal
-
4.1g tv-paprika1 kcal
-
1.3g medvehagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
51
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 605.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 1619 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 2102 micro
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.4 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2974.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1652 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1815.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 507 micro
-
β-karotin 4858 micro
-
β-crypt 488 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 6306 micro
Összesen
1279
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 472 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
55 dkg fehérpecsenye
-
45 dkg paradicsom
-
0.5 csomag zöldspárga (nálam tisztítva 17,3 dkg, idényen kívűl mélyhűtöttel készíthetjük vagy kimaradhat)
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük 1 órára, ameddig a zöldségeket is elkészítjük.
- A padlizsánt szeletekre vágjuk, megsózzuk, és 30-40 percig hagyjuk, hogy a levét kiengedje.
- Közben a többi zöldséget megtisztítjuk, a cukkinit, paprikákat és a paradicsomokat karikákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A zöldspárgákat 3-4 részre vágjuk. A medvehagymát is felszeleteljük (nem kell nagyon apróra vágni).
- A padlizsánnak kinyomkodjuk a levét, és belesorakoztatjuk egy tepsibe. Erre a paradicsomkarikák felét tesszük, majd a cukkini karikák, aztán a zöldspárga darabok következnek. Erre szórjuk a medvehagymát. A hússzeleteket elosztjuk a medvehagymán. Rászórjuk a paprikakarikákat, erre tesszük a karfiol rózsákat, és ezt befedjük a maradék paradicsomkarikákkal. A rétegeket óvatosan sózzuk, mert a padlizsánt és a húst már sóztuk. Alufóliával alaposan befedjük, se vizet, se zsiradékot nem teszünk alá!
- 200 fokos hideg sütőbe toljuk, és lefedve kb. 55-60 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és további 5-10 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk, ezt a nagyon finom és egészséges fogást.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x30
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1869
- Feltöltés dátuma: 2014. április 18.
Ajánló
Ezt az ételt is el lehet készíteni sovány marhacombból is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ez az étel a káposztaleves kúra hatodik napjának az ebédje. Nagyon finom, így bármikor ajánlom az elkészítését. Ha nem a kúrához készítjük, akkor párolt rizst is tálalhatunk hozzá. Ez a mennyiség 3 adaghoz elég, mert a férjemnek is ezt tálaltam fel.