r
Nosalty Logó

Rakott zöldség marhahússal káposztaleves kúrához

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Rakott zöldség marhahússal káposztaleves kúrához
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2102 micro
Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1815.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    4858 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    6306 micro
Összesen 1279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    472 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük 1 órára, ameddig a zöldségeket is elkészítjük.
  2. A padlizsánt szeletekre vágjuk, megsózzuk, és 30-40 percig hagyjuk, hogy a levét kiengedje.
  3. Közben a többi zöldséget megtisztítjuk, a cukkinit, paprikákat és a paradicsomokat karikákra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A zöldspárgákat 3-4 részre vágjuk. A medvehagymát is felszeleteljük (nem kell nagyon apróra vágni).
  4. A padlizsánnak kinyomkodjuk a levét, és belesorakoztatjuk egy tepsibe. Erre a paradicsomkarikák felét tesszük, majd a cukkini karikák, aztán a zöldspárga darabok következnek. Erre szórjuk a medvehagymát. A hússzeleteket elosztjuk a medvehagymán. Rászórjuk a paprikakarikákat, erre tesszük a karfiol rózsákat, és ezt befedjük a maradék paradicsomkarikákkal. A rétegeket óvatosan sózzuk, mert a padlizsánt és a húst már sóztuk. Alufóliával alaposan befedjük, se vizet, se zsiradékot nem teszünk alá!
  5. 200 fokos hideg sütőbe toljuk, és lefedve kb. 55-60 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és további 5-10 percig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk, ezt a nagyon finom és egészséges fogást.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1869
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

Ezt az ételt is el lehet készíteni sovány marhacombból is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldség marhahússal káposztaleves kúrához
Gonoszka1 428 recept

Ez az étel a káposztaleves kúra hatodik napjának az ebédje. Nagyon finom, így bármikor ajánlom az elkészítését. Ha nem a kúrához készítjük, akkor párolt rizst is tálalhatunk hozzá. Ez a mennyiség 3 adaghoz elég, mert a férjemnek is ezt tálaltam fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...