r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab diétásan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rakott zöldbab diétásan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

395
Kalória
41.8g
Fehérje
27.9g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
317.9g
Víz
121g
Koleszterin
6.5g
Rost
17.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25169 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    363 micro
  • β-karotin
    4628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100674 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 1579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5982 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. Ha friss zöldbabot használunk, akkor enyhén sós vízben megfőzzük. Nekem előfőzött, házi volt, így csak kivettem a fagyasztóból, és hagytam, hogy kiengedjen.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés kókuszolajon, közepes lángon üvegesre pirítjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével, és fűszerezzük ízlés szerint. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
  4. Ezután egy hőálló tálba rétegezzük. Először a zöldbab felét szórjuk a tál aljára, majd erre rásimítjuk a hús felét. A natúr joghurtot enyhén sózzuk, és szórunk bele egy kevés fokhagyma-őrleményt, majd ennek a felét ráöntjük a darált húsra úgy, hogy egyenletesen jusson mindenhova. Ezután megint következik egy sor zöldbab, a maradék darált hús, majd a megmaradt natúr joghurt.
  5. A tetejét megszórjuk zsírszegény trappista sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük alsó-felső funkción, ebből az utolsó 10 perc grill fokozat volt, hogy a sajt szépen rápiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hetek óta ennék valamilyen rakott, inkább tésztás, darált húsos ételt. De a tészta most annyira nem fér bele, így jött az ötlet, hogy legyen rakott zöldbab, mivel amúgy is volt egy adag a fagyasztómban, ami még otthon termett a kertben. Igazából majdnem olyan ízre mint egy lasagne, csak tészta helyett zöldbabbal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!