r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25169 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    363 micro
  • β-karotin
    4628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100674 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 1579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5982 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha friss zöldbabot használunk, akkor enyhén sós vízben megfőzzük. Nekem előfőzött, házi volt, így csak kivettem a fagyasztóból, és hagytam, hogy kiengedjen.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés kókuszolajon, közepes lángon üvegesre pirítjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével, és fűszerezzük ízlés szerint. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
  4. Ezután egy hőálló tálba rétegezzük. Először a zöldbab felét szórjuk a tál aljára, majd erre rásimítjuk a hús felét. A natúr joghurtot enyhén sózzuk, és szórunk bele egy kevés fokhagyma-őrleményt, majd ennek a felét ráöntjük a darált húsra úgy, hogy egyenletesen jusson mindenhova. Ezután megint következik egy sor zöldbab, a maradék darált hús, majd a megmaradt natúr joghurt.
  5. A tetejét megszórjuk zsírszegény trappista sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük alsó-felső funkción, ebből az utolsó 10 perc grill fokozat volt, hogy a sajt szépen rápiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 19544
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hetek óta ennék valamilyen rakott, inkább tésztás, darált húsos ételt. De a tészta most annyira nem fér bele, így jött az ötlet, hogy legyen rakott zöldbab, mivel amúgy is volt egy adag a fagyasztómban, ami még otthon termett a kertben. Igazából majdnem olyan ízre mint egy lasagne, csak tészta helyett zöldbabbal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...