r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab bárányka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bárányka
Rakott zöldbab bárányka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 466 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6401.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2336 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1903.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1630 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    962 micro
  • β-karotin
    5352 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6955 micro
Összesen 3730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot és a tésztát külön-külön megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymát aprítóban, turmixban vagy rúdmixerrel leaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Közepesen folyós massza lesz.
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük, de nem pirítjuk meg.
  4. Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a masszát, a tejfölt, meg a szalonnát zsírjával együtt. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Egy tepsit kizsírozunk, elterítjük benne a tésztát, ráreszeljük a sajtot, és mehet a sütőbe.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg jól összeforr az egész, és a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2421
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldbab bárányka konyhájából
bárányka 7 recept

Ezt a receptet egy munkatársnőmtől kaptam. Sokszor elkészítettem, de én teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá. Ide az eredeti receptet írtam le. Ma kifelejtettem a szalonnát, és így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...