Rakott zöldbab bárányka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
bárányka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
63g farfalle232 kcal
-
38g paradicsom7 kcal
-
38g zöldpaprika6 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
56g tejföl111 kcal
-
19g trappista sajt66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
466
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g zöldbab273 kcal
-
500g farfalle1855 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3730
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
34.7g zöldbab9 kcal
-
17.3g farfalle64 kcal
-
10.4g paradicsom2 kcal
-
10.4g zöldpaprika2 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g füstölt szalonna0 kcal
-
15.6g tejföl31 kcal
-
5.2g trappista sajt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
128
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 238 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 869 micro
Összesen
466
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 134.8 g
Zsír
-
Összesen 141.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6401.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 361 mg
-
Kálcium 1957 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 2336 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.7 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1903.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1509 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 363 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 432 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1630 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 1014 micro
-
α-karotin 962 micro
-
β-karotin 5352 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 6955 micro
Összesen
3730
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 268 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldbab
-
3 közepes db paradicsom
-
3 közepes db zöldpaprika
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.2 dkg füstölt szalonna
-
4.5 dl tejföl
-
15 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldbabot és a tésztát külön-külön megfőzzük, és leszűrjük.
- A paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát, fokhagymát aprítóban, turmixban vagy rúdmixerrel leaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Közepesen folyós massza lesz.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük, de nem pirítjuk meg.
- Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a masszát, a tejfölt, meg a szalonnát zsírjával együtt. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Egy tepsit kizsírozunk, elterítjük benne a tésztát, ráreszeljük a sajtot, és mehet a sütőbe.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg jól összeforr az egész, és a sajt megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2421
- Feltöltés dátuma: 2014. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
bárányka
7 recept
Ezt a receptet egy munkatársnőmtől kaptam. Sokszor elkészítettem, de én teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá. Ide az eredeti receptet írtam le. Ma kifelejtettem a szalonnát, és így is nagyon finom lett.