r
Nosalty Logó

Rakott zelleres csicsóka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Rakott zelleres csicsóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7651.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    4383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókát és a zellert megtisztítjuk, kb egyforma nagyságúra szeleteljük, majd ételpárolóban közepesre pároljuk (kb 10-15 perc, a zellernek kicsit több idő kell).
  2. Ezidő alatt a tojásokat megfőzzük, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
  3. Elkészítjük a besamelhez hasonló mártást: a vajat megolvasztjuk, a 2 ek liszttel berántjuk, majd a tejet hozzáöntve besűrítjük. Hozzáöntjük a tejfölt, majd sóval, borssal, sómentes ételízesítővel ízesítjük.
  4. Apránként belekeverjük a párolt zöldségeket, a szeletelt tojást és a karikázott kolbászt.
  5. A keveréket a tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5417
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zelleres csicsóka
NovakAndi 48 recept

A nagynéném isteni rakott krumplit készített. El is neveztem Anikó rakott krumplijának, és mióta ismerem a módszert, ami a száraz krumpli némi tejföllel és kolbásszal helyett egy isteni, mindenhol finoman krémes rakott krumplit eredményezett, azóta csak így készítem. Anikó rakott krumplija hasonlóan készül, mit ez a a recept, csak kb 6-8 nagy szem burgonya kell hozzá a zöldségek helyett. Mivel diétázom, gondoltam, megpróbálom olymódon elkészíteni, hogy én is fogyaszthassam, hiszen tudjuk, a burgonya nagyon magas cukortartalmú. Mivel a család hétvégén letesztelte a csicsókát grillezve, és a szélhajtó hatás a mi esetünkben nem igazolódott, így ezen felbátorodva készült el a csicsókás, zelleres változat, diabetikus liszttel sűrítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...