Rakott újkrumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
korsócska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
732
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g főtt tojás930 kcal
-
2000g újkrumpli1232 kcal
-
300g kolbász1356 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
4389
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
17.4g főtt tojás27 kcal
-
58.1g újkrumpli36 kcal
-
8.7g kolbász39 kcal
-
7.3g tejföl14 kcal
-
7.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
127
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1601 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 1005 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 358 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
732
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.4 g
Zsír
-
Összesen 276 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9606.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 752 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 2134 mg
-
Nátrium 6028 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2148.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1204 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 522 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 2004 mg
-
Retinol - A vitamin: 1191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2272 micro
Összesen
4389
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
10 db főtt tojás
-
2 kg újkrumpli
-
30 dkg kolbász
-
2.5 dl tejföl
-
2.5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Az egész tojásokat forró, sós vízbe tesszük, és az újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Hideg vízbe tesszük, és meghámozzuk.
- Az újkrumplit nem hámozzuk, csak áztatás után kaparjuk. Nem túl vékony karikákra kell vágni.
- Ha puha a kolbász, akkor egy rövid időre tehetjük a mélyhűtőbe, utána könnyebb vágni. Jó, ha lehúzzuk a héját is vágás előtt. Ha rajta marad, az sem baj.
- Egy nagy méretű tepsit megkenünk olajjal, arra fektetjük a krumpli felét. Sózzuk, borsozzuk.
- Jönnek a karikára vágott tojások, a kolbász, és végül a maradék krumpli. Sózzuk, borsozzuk.
- A tejfölt összekeverjük 2.5 dl vízzel, és ráöntjük a tepsire úgy, hogy lehetőleg mindenütt érje a krumpli tetejét.
- Közepes tűzön, alufólia alatt kezdjük el sütni, majd amikor a krumpli kezd puhulni, vegyük le a fóliát, és süssük pirosra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 22506
- Feltöltés dátuma: 2015. június 05.
Ajánló
Cukros, ecetes fejessalátával nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
korsócska
12 recept
Mindenütt azt olvastam, hogy újkrumpliból nem lehet rakott krumplit készíteni. Hagyományos módon valóban nem, de nyersen hagyva kiváló.