r
Nosalty Logó

Rakott újkrumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
korsócska
Rakott újkrumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    358 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9606.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    6028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1204 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    2004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 4389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat forró, sós vízbe tesszük, és az újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Hideg vízbe tesszük, és meghámozzuk.
  2. Az újkrumplit nem hámozzuk, csak áztatás után kaparjuk. Nem túl vékony karikákra kell vágni.
  3. Ha puha a kolbász, akkor egy rövid időre tehetjük a mélyhűtőbe, utána könnyebb vágni. Jó, ha lehúzzuk a héját is vágás előtt. Ha rajta marad, az sem baj.
  4. Egy nagy méretű tepsit megkenünk olajjal, arra fektetjük a krumpli felét. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Jönnek a karikára vágott tojások, a kolbász, és végül a maradék krumpli. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A tejfölt összekeverjük 2.5 dl vízzel, és ráöntjük a tepsire úgy, hogy lehetőleg mindenütt érje a krumpli tetejét.
  7. Közepes tűzön, alufólia alatt kezdjük el sütni, majd amikor a krumpli kezd puhulni, vegyük le a fóliát, és süssük pirosra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22513
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 05.

Ajánló

Cukros, ecetes fejessalátával nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
korsócska 12 recept

Mindenütt azt olvastam, hogy újkrumpliból nem lehet rakott krumplit készíteni. Hagyományos módon valóban nem, de nyersen hagyva kiváló. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...