r
Nosalty Logó

Rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25812 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    349.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10249.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    583 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    4525 mg
  • Nátrium
    2329 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1317 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    3840 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    103247 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 5147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4109 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük a forrásban lévő vízbe főni. A vízbe teszünk egy kanál napraforgó olajat és sót. Amikor elkészül, leszűrjük.
  2. Közben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk egy leheletnyi olívaolajon, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Amikor a hús szétesett és kifehéredett, akkor hozzádobjuk a kockázott gombákat, a sűrített paradicsomot, a főzőtejszínt. Folyamatos kevergetés mellett legalább 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, az oregánót és a bazsalikomot. Tovább főzzük néhány percig.
  5. A jénait vagy a magas falú tepsit olívaolajjal kikenjük.
  6. A szószt összekeverjük a tésztával, és beleborítjuk a jénaiba.
  7. A mozzarella egészét, a trappista sajt felét ráreszeljük, vagy kisebb darabokban rátesszük a tésztára, és 20-30 percig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a sajt.
  8. Tálalásnál tesszük rá a maradék trappista sajtot, reszelve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2397
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Gyors, egyszerű és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...