Rakott penne
4,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
1 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
1 kg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
350 g sűrített paradicsom
-
3 közepes db csiperkegomba
-
1 közepes db paradicsom
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 kk oregánó
-
1 ek bazsalikom
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
15 dkg trappista sajt
-
10 dkg mozzarella
1288
Kalória
87.3g
Fehérje
116.2g
Szénhidrátok
52g
Zsír
362.9g
Víz
232.1g
Koleszterin
8.7g
Rost
17.3g
Cukor
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g penne464 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
72 kcal
-
24g csiperkegomba5 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
18 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Összesen
1288
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g penne1855 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
350g sűrített paradicsom287 kcal
-
96g csiperkegomba20 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
71 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Összesen
5147
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
19.9g penne74 kcal
-
39.8g darált sertéshús72 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
13.9g sűrített paradicsom11 kcal
-
3.8g csiperkegomba1 kcal
-
4g paradicsom1 kcal
-
4g főzőtejszín5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
21 kcal
-
4g mozzarella12 kcal
Összesen
204
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2562.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1131 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 362.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25812 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
1288
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 349.3 g
Zsír
-
Összesen 208.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10249.6 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 583 mg
-
Kálcium 2017 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 714 mg
-
Foszfor 4525 mg
-
Nátrium 2329 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.9 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 35 mg
Víz
-
Összesen 1451.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1116 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1317 micro
-
Kolin: 994 mg
-
Retinol - A vitamin: 789 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 3840 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 103247 micro
-
Lut-zea 425 micro
Összesen
5147
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4109 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
204
kcal
Elkészítés
- A tésztát feltesszük a forrásban lévő vízbe főni. A vízbe teszünk egy kanál napraforgó olajat és sót. Amikor elkészül, leszűrjük.
- Közben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk egy leheletnyi olívaolajon, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Amikor a hús szétesett és kifehéredett, akkor hozzádobjuk a kockázott gombákat, a sűrített paradicsomot, a főzőtejszínt. Folyamatos kevergetés mellett legalább 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, az oregánót és a bazsalikomot. Tovább főzzük néhány percig.
- A jénait vagy a magas falú tepsit olívaolajjal kikenjük.
- A szószt összekeverjük a tésztával, és beleborítjuk a jénaiba.
- A mozzarella egészét, a trappista sajt felét ráreszeljük, vagy kisebb darabokban rátesszük a tésztára, és 20-30 percig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a sajt.
- Tálalásnál tesszük rá a maradék trappista sajtot, reszelve.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x22x5
Gyors, egyszerű és laktató.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!