r
Nosalty Logó

Rakott penne

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-199615
Rakott penne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1288
Kalória
87.3g
Fehérje
116.2g
Szénhidrátok
52g
Zsír
362.9g
Víz
232.1g
Koleszterin
8.7g
Rost
17.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25812 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    349.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10249.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    583 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    4525 mg
  • Nátrium
    2329 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1451.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1317 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    3840 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    103247 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 5147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4109 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük a forrásban lévő vízbe főni. A vízbe teszünk egy kanál napraforgó olajat és sót. Amikor elkészül, leszűrjük.
  2. Közben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk egy leheletnyi olívaolajon, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Amikor a hús szétesett és kifehéredett, akkor hozzádobjuk a kockázott gombákat, a sűrített paradicsomot, a főzőtejszínt. Folyamatos kevergetés mellett legalább 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, az oregánót és a bazsalikomot. Tovább főzzük néhány percig.
  5. A jénait vagy a magas falú tepsit olívaolajjal kikenjük.
  6. A szószt összekeverjük a tésztával, és beleborítjuk a jénaiba.
  7. A mozzarella egészét, a trappista sajt felét ráreszeljük, vagy kisebb darabokban rátesszük a tésztára, és 20-30 percig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a sajt.
  8. Tálalásnál tesszük rá a maradék trappista sajtot, reszelve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x5

Gyors, egyszerű és laktató.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!