r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán Inom konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
"Inom"
Rakott padlizsán Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1050 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1050 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5714.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1948 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1374 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2798 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 4200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    307 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk, sózzuk.
  2. Az olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd a szeletek egy részét egy hőálló tál aljára tesszük.
  3. Ráhalmozzuk a megfőzött rizs felét, majd a vékonyra karikázott hagymát, a karikázott paprikát, és végül a karikázott paradicsomot.
  4. Meglocsoljuk a tejföl felével, és megszórjuk a reszelt sajt felével.
  5. A rétegzést újból elvégezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 51855
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Ajánló

Egy kissé eltértem az eredeti recepttől annyiban, hogy besamelt készítettem, majd ebbe kevertem bele a sajtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vega barátaink vannak, s egyik látogatásuk során készítettem el ezt az ételt. Sikere volt, s nem csak az ő részükről.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...