Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
almadi-agi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
173g padlizsán41 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
67g darált marhahús95 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
20 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g fűszersó0 kcal
-
47 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
292
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1040g padlizsán247 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
120 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g fűszersó0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
1755
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
40.2g padlizsán10 kcal
-
7.7g burgonya4 kcal
-
15.5g darált marhahús22 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
7.7g paradicsom1 kcal
-
19.3g passzírozott paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g fűszersó0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
3.9g trappista sajt14 kcal
Összesen
68
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2490.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 1953 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 347.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 12437 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
292
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.6 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14941.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 891 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1733 mg
-
Nátrium 11721 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2083.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2363 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 74621 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
1755
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2888 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db padlizsán
-
2 közepes db burgonya
-
40 dkg darált marhahús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
- Megmossuk a zöldségeket.
- Felkockázzuk kb. 1x1 cm-es darabokra az egyik padlizsánt. Egy serpenyőbe 1 ek. olajat teszünk, és a padlizsánt elkezdjük pirítani, fűszerezzük, sózzuk, néha megkavarjuk.
- Ezután felaprítjuk a hagymát, és egy másik serpenyőbe is 1 ek. olajat teszünk, elkezdjük pirítani. Néha megkavarjuk.
- Közben meghámozzuk a krumplit, és feldaraboljuk kb. 1x1 cm-es darabokra.
- Utána előkészítjük a darált marhahúst: egy tálban sózzuk, fűszerezzük.
- Elővesszük az üveg sütőtálat.
- Amikor aranybarna lesz a hagyma, beletesszük a darált marhahúst. Néha megkavarjuk, hogy szépen süljön.
- Amikor összeszottyad a padlizsán, levesszük a tűzről, és eloszlatjuk az üveg sütőtál alján.
- A padlizsán serpenyőjébe újabb 1 ek. olajat teszünk, majd rárakjuk a felkockázott krumplit, néha megkavarjuk.
- Szabadidőnkben nekikezdünk felkockázni a másik padlizsánt. Felszeleteljük vékonyra a paradicsomokat.
- Paradicsomszeleteket teszünk a padlizsánra, és amikor elkészült a marhahús, eloszlatjuk a sütőtálban.
- Amikor kész a krumpli is, eloszlatjuk a sütőtálban.
- Ezek után bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 200 fokra, hogy mire végzünk az elősütéssel, mehessen a sütőbe.
- A krumpli után újabb 1 ek. olajon elkezdjük pirítani a felkockázott padlizsánt, fűszerezzük, néha megkavarjuk.
- Szabadidőnkben lereszelünk annyi sajtot, ami befedi majd a tálat.
- Ha kész a másik padlizsán is, eloszlatjuk a sütőtálban. Utána paradicsomszeleteket helyezünk rá.
- A paradicsommal meglocsoljuk a rakott padlizsánt. Végül rászórjuk a sajtot, hogy egyenletesen lefedje.
- Lefedjük a tálat a tetejével, vagy ha nincs neki, akkor alufóliával, és betesszük a sütőbe. Kb. 40 perc múlva kész lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 752
- Feltöltés dátuma: 2018. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
almadi-agi
7 recept
Ha ügyesek vagyunk, gyorsan elkészíthető, nagyobb létszámú vendégsereget jóllakottá tévő ételt tudunk sütni úgy, hogy magunkra is maradjon idő. :)