r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
almadi-agi
Rakott padlizsán almadi-agi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

292
Kalória
21.9g
Fehérje
21.1g
Szénhidrátok
14.4g
Zsír
347.2g
Víz
61.2g
Koleszterin
7.3g
Rost
10.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12437 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14941.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    11721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2083.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    74621 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2888 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a zöldségeket.
  2. Felkockázzuk kb. 1x1 cm-es darabokra az egyik padlizsánt. Egy serpenyőbe 1 ek. olajat teszünk, és a padlizsánt elkezdjük pirítani, fűszerezzük, sózzuk, néha megkavarjuk.
  3. Ezután felaprítjuk a hagymát, és egy másik serpenyőbe is 1 ek. olajat teszünk, elkezdjük pirítani. Néha megkavarjuk.
  4. Közben meghámozzuk a krumplit, és feldaraboljuk kb. 1x1 cm-es darabokra.
  5. Utána előkészítjük a darált marhahúst: egy tálban sózzuk, fűszerezzük.
  6. Elővesszük az üveg sütőtálat.
  7. Amikor aranybarna lesz a hagyma, beletesszük a darált marhahúst. Néha megkavarjuk, hogy szépen süljön.
  8. Amikor összeszottyad a padlizsán, levesszük a tűzről, és eloszlatjuk az üveg sütőtál alján.
  9. A padlizsán serpenyőjébe újabb 1 ek. olajat teszünk, majd rárakjuk a felkockázott krumplit, néha megkavarjuk.
  10. Szabadidőnkben nekikezdünk felkockázni a másik padlizsánt. Felszeleteljük vékonyra a paradicsomokat.
  11. Paradicsomszeleteket teszünk a padlizsánra, és amikor elkészült a marhahús, eloszlatjuk a sütőtálban.
  12. Amikor kész a krumpli is, eloszlatjuk a sütőtálban.
  13. Ezek után bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 200 fokra, hogy mire végzünk az elősütéssel, mehessen a sütőbe.
  14. A krumpli után újabb 1 ek. olajon elkezdjük pirítani a felkockázott padlizsánt, fűszerezzük, néha megkavarjuk.
  15. Szabadidőnkben lereszelünk annyi sajtot, ami befedi majd a tálat.
  16. Ha kész a másik padlizsán is, eloszlatjuk a sütőtálban. Utána paradicsomszeleteket helyezünk rá.
  17. A paradicsommal meglocsoljuk a rakott padlizsánt. Végül rászórjuk a sajtot, hogy egyenletesen lefedje.
  18. Lefedjük a tálat a tetejével, vagy ha nincs neki, akkor alufóliával, és betesszük a sütőbe. Kb. 40 perc múlva kész lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20

Ha ügyesek vagyunk, gyorsan elkészíthető, nagyobb létszámú vendégsereget jóllakottá tévő ételt tudunk sütni úgy, hogy magunkra is maradjon idő. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!