Rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
200g padlizsán48 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
47 kcal
-
1g bors2 kcal
-
4g só0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
37g tojás46 kcal
A sütéshez
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
1215
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
600g padlizsán143 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
2g bors5 kcal
-
11g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
110g tojás138 kcal
A sütéshez
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
Összesen
3645
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
36.6g padlizsán9 kcal
-
18.3g darált sertéshús33 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
9 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
12.2g tejföl24 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
A sütéshez
-
12.9g napraforgó olaj114 kcal
Összesen
221
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 103.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2171.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 1502 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 345.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
1215
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 310.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6513.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1263 mg
-
Nátrium 4505 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1037.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 98 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 587 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
3645
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg padlizsán
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 tk só
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
A sütéshez
-
2.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A padlizsánt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
- A hagymát felkockázzuk és 2 ek olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húst, 1 ek vizet és kb 20 perc alatt puhára pároljuk, 0,5 tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
- A padlizsánról lecsepegtetjük a levet, amit időközben engedett, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és lisztbe forgatjuk a szeleteket.
- Olajat forrósítunk és erős tűzön mindkét oldalukat hirtelen kisütjük ( 3-4 perc ).
- Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
- Egy tűzálló tálba rakunk egy sor padlizsánt, arra terítjük a darált hús felét, aztán ismét padlizsánt és darált húst, majd a tetejére padlizsánt teszünk.
- A tejfölt jól összekeverjük a tojásokkal és ráöntjük a rakottasra.
- Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 37116
- Feltöltés dátuma: 2009. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
A padlizsán vásárlása során nagyon ügyeljünk arra, hogy kellő keménységű, fényes, sötétlila és ne túl duci legyen, mert könnyen megjárhatjuk és keserű lesz az étel, amit nem kis munkával készítünk. A padlizsán besózása és kileveztetése is azt a célt szolgálja, hogy az esetleges keserű ízét elvegyük, de ha öreg, túl sok a magja már a besózás sem használ.