r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 3645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    310.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    4505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A padlizsánt meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk és 2 ek olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, 1 ek vizet és kb 20 perc alatt puhára pároljuk, 0,5 tk sóval és 2 mk őrölt borssal ízesítjük.
  4. A padlizsánról lecsepegtetjük a levet, amit időközben engedett, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és lisztbe forgatjuk a szeleteket.
  5. Olajat forrósítunk és erős tűzön mindkét oldalukat hirtelen kisütjük ( 3-4 perc ).
  6. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
  7. Egy tűzálló tálba rakunk egy sor padlizsánt, arra terítjük a darált hús felét, aztán ismét padlizsánt és darált húst, majd a tetejére padlizsánt teszünk.
  8. A tejfölt jól összekeverjük a tojásokkal és ráöntjük a rakottasra.
  9. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 37116
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A padlizsán vásárlása során nagyon ügyeljünk arra, hogy kellő keménységű, fényes, sötétlila és ne túl duci legyen, mert könnyen megjárhatjuk és keserű lesz az étel, amit nem kis munkával készítünk. A padlizsán besózása és kileveztetése is azt a célt szolgálja, hogy az esetleges keserű ízét elvegyük, de ha öreg, túl sok a magja már a besózás sem használ.

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...