r
Nosalty Logó

Rakott kumpirpüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott kumpirpüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A rétegezéshez

Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A rétegezéshez

Összesen 2752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A rétegezéshez

Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10151.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2382 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    5772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    3229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 2752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A rétegezéshez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyákat meghámozzuk, puhára főzzük (vagy fordítva).
  2. Miközben a krumpli fő, felette megpároljuk a picit megsózott fagyasztott zöldségeket és a virsliket. (Párolóedény híján egy másik lábasban megfőzzük őket.)
  3. Közben felszeleteljük az olajbogyókat, felkozkázzuk a paradicsomokat és felaprítjuk a petrezselymet.
  4. A puha burgonyát pürésítjük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot, tejet, és sóval ízesítjük.
  5. A pürét egy jénaiba, vagy hasonló nagyságú tűzálló tálba, mélyebb tepsibe simítjuk. Rászórjuk a párolt zöldséget, majd sorra a felszeletelt virslit, paradicsomkockákat, olajbogyót és petrezselymet.
  6. Bőségesen (ill. tetszés szerint) megszórjuk reszelt trappista sajttal, amit befejezésként előmelegített 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt ráolvasztunk az ételre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6623
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

Mellőle elmaradhatatlan a ketchup és a majonéz, esetleg egy kis savanyúság, ahogy az jó Kumpírnak dukál.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb Ötletes, Gyors és Egyszerű recept az elfoglalt háziasszonyok megsegítése érdekében. Na, ne tessék mindjárt agyondícsérni engem, hisz a kitalálmány nem tőlem származik. Nem 1, sőt nem is 10 török blogoldalon láttam már a kumpir effajta tovább "butítását", megcsináltam hát én is a saját verziómat. Á, nagyon bejött, amilyen a látvány, bizony olyan az íz is. Én spec. minden nap megenném. És te?

Hozzávalók

A burgonyához

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...