r
Nosalty Logó

Rakott kucsmagomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Butyok
Rakott kucsmagomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2835 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    543 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5669.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1086 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Az alaposan megmosott gombákból kiválogatunk néhány nagyobb fejű gombát. Ezen gombák tönkjét eltávolítjuk. A csupasz fejeket félretesszük.
  3. A eltávolított tönköket és a maradék kisebb fejű gombákat felkarikázzuk 1-1,5 centiméteres darabokra.
  4. A felkarikázott gombákat hozzáadjuk a hagymához a serpenyőben.
  5. Mikor a gombalé fele elfőtt, ízlés szerint beízesítjük: só, bors, petrezselyem...
  6. Mikor a gombalé elfő, a szaftos gombát hőálló edénybe önjük, és a tetejére fektetjük a bacon szeleteket. Majd erre helyezzük a korábban félretett nagyobb gombafejeket.
  7. 180 fokon 25 percig sütjük, majd sajtot reszelünk rá, és további 5 percig sütjük, majd még 5 percig grillezzük (picit megsüljön a sajt).
  8. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9208
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kucsmagomba
Butyok 3 recept

Az év egyik első ehető kalapos gombája, így egy tavaszi kirándulás alkalmával szedhető. Összetéveszteni más gombákkal nehezen lehet. Ezenkívül van három kucsmagomba árusítható is. A gomba nagyon finom, és a jellegzetes szaga is eltűnik hő hatására.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...