r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Évi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bodnár Évi
Rakott krumpli Évi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3631 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7778.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    4876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 3631 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit jól lemossuk és 6 db tojással együtt feltesszük főni. A tojásokat negyed óra múlva szűrő lapáttal hideg vízbe szedjük, a krumplit puhára főzzük, leszűrjük és kézmelegre hűtjük.
  2. Egy erre alkalmas üvegtálat (vagy a tepsit) kikenünk zsiradékkal (én kacsazsírt használtam)a meghámozott krumplit 2 mm vastagon felszeleteljük és a felét szépen elrendezzük a jénai tál (esetleg kisebb tepsi ) alján, megsózzuk.
  3. Vegyesen rászórjuk a felszeletelt kolbászokat és a tojásokat, majd a kis pohár tejfölt rápötyögtetjük, elsimítjuk és ezt a sort is megsózzuk egy kicsit.
  4. A tetején elrendezzük a karikára szeletelt krumpli másik felét és leöntjük a nagy pohár tejfölből és 2 tojásból készített mártással. Ehhez a tejfölt egy tálba rakjuk, hozzáütjük a nyers tojást, megsózzuk és kézi habverővel vagy fakanállal szép simára keverjük.
  5. Tetejét megszórjuk nagy csipet fűszerpaprikával és törött borssal. Forró sütőbe tesszük és 180 fokon szép rózsaszínűre sütjük. Ha van légkeveréses funkciónk, azzal 15-20 perc alatt kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1306
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli Évi konyhájából
Bodnár Évi 18 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...