r
Nosalty Logó

Rakott kel angolosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rakott kel angolosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3484.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2621 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket mosás után levelekre szedjük. Késsel kivágjuk belőle a vastag ereket, és forró sós vízben félpuhára megfőzzük.
  2. Kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kelkáposzta levelekről egy szűrőben lecsurgatjuk a vizet. A tejfölhöz keverjük a nyers tojást, a sót és az őrölt borsot. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel lehet hígítani.
  3. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beletesszük a kelkáposzta leveleket. Erre reszelt sajtot, tojásos tejfölt, kevéske prézlit szórunk. Így folytatjuk a rétegezést addig, amíg el nem fogy a kelkáposzta levél. A tetejére ráborítjuk a maradék tejfölt, és arra a maradék sajtot. A sajtra késsel elszórtan kis vajdarabkákat teszünk.
  4. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9427
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kel angolosan
Lizinka_ 604 recept

Mi "ősidők" óta így készítjük a rakott kelt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...