Rakott kel angolosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
225g tejföl446 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
910
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
1819
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
42.9g kelkáposzta9 kcal
-
38.6g tejföl76 kcal
-
8.6g trappista sajt30 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa3 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
Összesen
155
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1742.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 391.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1310 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
910
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 161.4 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3484.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 1302 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 933 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 783.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1492 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 1270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2621 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 569 micro
Összesen
1819
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej kelkáposzta
-
450 g tejföl
-
10 dkg trappista sajt
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
50 g vaj
Elkészítés
- A kelkáposzta leveleket mosás után levelekre szedjük. Késsel kivágjuk belőle a vastag ereket, és forró sós vízben félpuhára megfőzzük.
- Kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kelkáposzta levelekről egy szűrőben lecsurgatjuk a vizet. A tejfölhöz keverjük a nyers tojást, a sót és az őrölt borsot. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel lehet hígítani.
- Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beletesszük a kelkáposzta leveleket. Erre reszelt sajtot, tojásos tejfölt, kevéske prézlit szórunk. Így folytatjuk a rétegezést addig, amíg el nem fogy a kelkáposzta levél. A tetejére ráborítjuk a maradék tejfölt, és arra a maradék sajtot. A sajtra késsel elszórtan kis vajdarabkákat teszünk.
- Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9427
- Feltöltés dátuma: 2014. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Mi "ősidők" óta így készítjük a rakott kelt.