r
Nosalty Logó

Rakott káposzta egyszerűsítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Rakott káposzta egyszerűsítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    551 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4736.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    920 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 1613 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst (ez az adag egy csészényi volt) egy csészényi vízzel, kicsi sóval félpuhára főzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, valamint a rizst. Miután sajnos petrezselyem csak kevés van itthon, de valami zöld még kívánkozott bele, így leszedegettem a hűtő aljában búslakodó halványító zeller levélkéit, azt vágtam össze és kevertem bele.
  3. A káposztát kicsi kockákra vágjuk. Van egy szép őrségi fedeles cseréptálam, ennek az aljára öntöttem egy csepp olívát, rászórtam a káposzta felét. Erre simítjuk a húsos keveréket. Majd jön a káposzta másik fele a tetejére.
  4. Fél liter forró vízben feloldunk egy leveskockát, ezzel meglocsoljuk a rakott káposztát. Természetesen maradék húsleves sokkal jobb lett volna, de hát... Rárakjuk a fedelet, és a 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. Időnként ellenőrizzük, hogy mennyire puhult meg a káposzta illetve a hús. Úgy igazán pontos időt nem tudok adni, hogy mennyi ideig sütöttem, lehetett olyan 1,5-2 óra. A végén rákanalaztam a tejfölt, és pár percre még visszadugtam a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3155
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott káposzta egyszerűsítve
Pogácsa 391 recept

Az eredeti variációban kis formás gombócokat gyúrok a húsból, de most nem volt türelmem, csak úgy két réteg káposzta közé raktam a hústölteléket. A karantén megváltoztatta a főzési szokásaimat (is). Vagy elbíbelődök az ebéddel, hogy lekössem magam, vagy igyekszem gyorsan összecsapni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...