r
Nosalty Logó

Rakott húsos zöldség Helly konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
helly77
Rakott húsos zöldség Helly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3520 micro
  • β-karotin
    8616 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2480 micro
Összesen 800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    307.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.1 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9679.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1470 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    4373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    1915.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5521 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    511 mg
  • D vitamin:
    453 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    1511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    21119 micro
  • β-karotin
    51698 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    14880 micro
Összesen 4796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    585 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket sós vízben megpároljuk. (Én a répát és a cukkinit utána picit lepirítottam.) A húst is megpirítjuk.
  2. A lenmaglisztet és a tökmaglisztet 1 kk szódabikarbónával, a 4 tojássárgájával, 2 kk sóval és a zsírral összegyúrjuk. Egy kb. 45x25 cm-es tepsit kizsírozunk, beletesszük a tésztát, és kiegyenlítjük, a tepsi oldalára is jusson kb. 4 cm magasan. Kicsit szárazabb, darabos lesz a tészta, mivel ezek a lisztek nehezek. (Én még meglocsoltam egy kis kókuszolajjal a tésztát, miután elegyenlítettem.)
  3. Majd a 4 tojásfehérjét felverjük. A zöldségeket és a húst összekeverjük egy tálban, néhány kanál amarántlisztet vagy lenmaglisztet hozzáadunk, majd a tojásfehérjét.
  4. Beletesszük a tepsibe, a tetejét kevés szezámmagliszttel szórjuk meg, és előmelegített sütőben 160 fokon, alul-felső sütésen megsütjük, minimum 1 órát. Ha a tészta elválik a tepsitől, akkor lesz jó!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2803
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott húsos zöldség Helly konyhájából
helly77 42 recept

Sós ízre vágyott a kis család, ez lett belőle! Laktató ebéd lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...