Rakott cukkini burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
249
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
997
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 337.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 637 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3162 micro
Összesen
249
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1703.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1348.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2550 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 12646 micro
Összesen
997
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 558 micro
-
Lut-zea 685 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit hajában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
- A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, vékonyan (3 mm) felszeleteljük.
- A paradicsomot megmossuk, szárát kivágjuk, felkarikázzuk.
- Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
- A cukkini-, paradicsom-, krumplikarikákat váltakozva csinosan egymás mellé állítjuk.
- Sóval borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk.
- A tejben elkeverjük a tejfölt, belekeverjük az áttört fokhagymát, a zöldségekre öntjük.
- Forró sütőben aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11063
- Feltöltés dátuma: 2011. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Sült húsok mellett köretként tálaljuk, de reszelt sajttal megszórva, akár önálló fogás is lehet. Egy cukkinit népszerűsítő kiadványban találtam a receptre évekkel ezelőtt. Azóta szeptemberi kedvenc. Nyáron is lehet csinálni, de akkor meg a sütőt nincs kedvem bemelegíteni...