r
Nosalty Logó

Rakott cukkini burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Rakott cukkini burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3162 micro
Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2550 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12646 micro
Összesen 997 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    558 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hajában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
  2. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, vékonyan (3 mm) felszeleteljük.
  3. A paradicsomot megmossuk, szárát kivágjuk, felkarikázzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
  5. A cukkini-, paradicsom-, krumplikarikákat váltakozva csinosan egymás mellé állítjuk.
  6. Sóval borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk.
  7. A tejben elkeverjük a tejfölt, belekeverjük az áttört fokhagymát, a zöldségekre öntjük.
  8. Forró sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11064
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott cukkini burgonyával
8zsuzsa8 210 recept

Sült húsok mellett köretként tálaljuk, de reszelt sajttal megszórva, akár önálló fogás is lehet. Egy cukkinit népszerűsítő kiadványban találtam a receptre évekkel ezelőtt. Azóta szeptemberi kedvenc. Nyáron is lehet csinálni, de akkor meg a sütőt nincs kedvem bemelegíteni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...